Overslaan en naar de inhoud gaan

RTL trekt stekker uit Late Night met Twan Huys

Geplaatst opmaandag 4 maart 2019 - 10:08

RTL stopt met het programma RTL Late Night met Twan Huys. Maandagavond 4 maart is al de laatste uitzending.

Dat maakt de zender maandag bekend.

Kijkers blijven weg
Het programma kampt al sinds de start met zeer lage kijkcijfers. "Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken", zegt presentator Twan Huys uit Sevenum in een reactie. Aan de samenwerking tussen Huys en RTL komt hiermee een einde.

Gedrevenheid
RTL-directeur Sven Sauvé: "We hebben altijd aangegeven dat we het programma de tijd wilden geven om te groeien. Twan en zijn redactie hebben keihard gewerkt om het programma tot een succes te maken. Helaas moeten we concluderen dat het ondanks alle inzet niet is gelukt om de kijker aan het programma te binden. Ik heb bewondering voor de gedrevenheid en betrokkenheid van Twan die van begin tot eind onverminderd is gebleven. Dat tekent zijn professionaliteit en ik dank hem daarvoor. De deur bij RTL staat altijd voor hem open."

Fel
In december vertelde Huys nog dat ze moesten vechten voor iedere kijker. "Er wordt keihard gevochten om iedere gast, om iedere minuut zendtijd, om iedere kijker. Dat doen wij, maar dat doen ze op andere netten ook. Dat gevecht is fel, daar moet je tegen bestand zijn", vertelde de presentator aan L1.

Lees ook: Twan Huys: 'Wij moeten vechten voor iedere kijker'

Cijfers omlaag
Huys maakte tot vrijdag 115 afleveringen van Late Night. In zijn eerste week begon hij met ruim een half miljoen kijkers, maar al
snel gingen de cijfers omlaag. In de tweede week zette hij nog wel een uitschieter neer. Ruim 1,7 miljoen zaten voor de televisie toen in de talkshow de winnaar van The Voice Senior werd bekendgemaakt.

Diepterecord
In het vervolg schommelden de cijfers tussen de 200.000 en 400.000 kijkers. De vrijdagen werden vrijwel steevast beter bekeken dankzij populaire shows als The Voice in het voorprogramma. Het diepterecord werd neergezet op 22 oktober, toen (inclusief uitgesteld kijken) nog 193.000 mensen Late Night zagen. Tan trok op 24 januari 2018 het laagste aantal kijkers met RTL Late Night. Toen stemden (inclusief uitgesteld kijken) 301.000 mensen af op de talkshow.

Huys nam het programma op 3 september vorig jaar over van zijn voorganger Humberto Tan, die eveneens kampte met verder afnemende kijkcijfers. Wat Huys nu gaat doen, is niet bekend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen