Overslaan en naar de inhoud gaan

RTL-baas Habets krijgt vinger in de pap bij Bertelsmann

Geplaatst opvrijdag 2 februari 2018 - 10:41

De uit Hoensbroek afkomstige Bert Habets van televisiebedrijf RTL Group wordt een belangrijk bestuurder bij het Duitse mediaconcern Bertelsmann, de moederonderneming van RTL.

Habets gaat plaatsnemen in het zogenoemde Group Management Committee (GMC) bij Bertelsmann.

Strategie
Dat comité bestaat uit zestien leden met zes nationaliteiten en adviseert het bestuur van RTL onder meer over strategie en ontwikkeling. Habets (47) kwam in 2008 aan het roer te staan bij RTL Nederland en promoveerde in april vorig jaar tot mede-topman van RTL Group. Sinds 1 januari is hij de enige topman van RTL.

Lees ook: Limburgse bestuurder alleen aan top RTL Group

Mediatycoon
Bertelsmann is het grootste mediaconcern van Europa en is naast moederbedrijf van RTL ook eigenaar van onder meer uitgeverijen Penguin Random House en Grüner + Jahr, en muziekmaatschappij BMG. Er werken 116.000 mensen voor het bedrijf met een jaaromzet van 17 miljard euro.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen