Overslaan en naar de inhoud gaan

RPC wil fabriek in Kerkrade sluiten: 82 banen op de tocht

Geplaatst opvrijdag 25 september 2015 - 7:02

Het Engelse bedrijf RPC Group is van plan zijn fabriek in Kerkrade te sluiten.

Bij RPC Packaging, producent van plastic flessen voor onder meer de voedingsindustrie, werken 82 mensen. Het personeel is vorige week ingelicht over de plannen.

Sluitingsplannen
Locatiedirecteur Lieven Vandendriessche bevestigt dat het personeel inmiddels op de hoogte is gesteld, maar gaat verder inhoudelijk niet in op de sluitingsplannen. Hij wil alleen kwijt dat die te maken hebben met de winstgevendheid van de fabriek in Kerkrade.

"Volgende week gaat de officiële aanvraag naar de ondernemingsraad, voor die tijd vind ik het niet netjes om in te gaan op details", zegt Vandendriessche. Hij verwacht eind volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven.

Verhuizen
Volgens Will Kapell van vakbond ABW is RPC van plan de fabriek ergens tussen januari en augustus volgend jaar te sluiten. Het zou de bedoeling zijn de productie te verplaatsen naar Zevenaar, of naar het buitenland, naar België of Duitsland.

De vakbond is in gesprek met RPC, waarbij „alle opties” op tafel zullen komen, inclusief openhouden van de fabriek.

Plastic
De RPC Group, met hoofdkantoor in het Engelse Rushden, is een van de grootste producenten van plastic verpakkingen in Europa, onder meer voor mayonaise en ketchup, maar ook voor schoonmaakmiddelen en motorolie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Flessenfabriek RPC verdwijnt uit Kerkrade
Hudson's Bay
'Verdwijnen Hudson's Bay grote klap voor werknemers'
ENCI-groeve in Maastricht Sint Pietersberg
Vertrek van ENCI biedt nieuwe kansen voor Sint Pietersberg
Shell-station Hasseltsebaan in Sittard sluit maandag
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen