Overslaan en naar de inhoud gaan

Rozenhof in Lottum gaat uitbreiden

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2020 - 21:55

De Rozenhof in Lottum gaat flink uitbreiden. In 2022 moet een vernieuwd park zijn aangelegd van 85 are groot.

"Daarmee wordt de Rozenhof twee keer zo groot", zegt voorzitter Jan Thielen. De Rozenhof wil met een tuin van 8.500 vierkante meter hét podium zijn voor de rozensector in Nederland.

Kasteel Borggraaf
De uitbreiding is mogelijk, omdat De Rozenhof wat grond kan pachten van het naastgelegen kasteel Borggraaf. In het vernieuwde park is niet alleen plaats voor rozen, maar ook voor heesters, bomen en allerlei vaste planten.

Rozenfeest
Thielen denkt ook na over een nieuw Rozenfeest. Kleinschaliger dan het tweejaarlijkse Rozenfestival dat in 2019 ter ziele is gegaan. Een nieuw Rozenfeest gaat alleen op en rond de Rozenhof plaatsvinden.

Op het Rozenfestival kwamen tienduizenden bezoekers af en de organisatie kon die omvang niet meer aan. Er waren meer vrijwilligers voor nodig dan er voorhanden waren.

Lees ook: Doek valt voor Rozenfestival door gebrek aan vrijwilligers

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen