Overslaan en naar de inhoud gaan

Roze Tom Dumoulin gekozen tot nieuwsfoto van het jaar

Geplaatst opzondag 31 december 2017 - 15:00

De foto van de huldiging van Giro-winnaar Tom Dumoulin op een bomvolle Markt in Maastricht is verkozen tot nieuwsfoto van het jaar 2017. De foto van ANP-fotograaf Robin van Lonkhuijsen kreeg de meeste stemmen.

De afgelopen weken konden bezoekers hun stem uitbrengen op uiteenlopende foto's. En dit zijn de drie foto's die de meeste stemmen hebben gekregen.

Bekijk hier alle foto's nog eens.

Winnaar
Het was één groot feest: de huldiging van Tom Dumoulin in Maastricht. De stad kleurde letterlijk roze nadat de wielrenner op historische wijze de Giro d'Italia op zijn naam had geschreven. Toen hij het podium betrad om de fans de bokaal te tonen zat hij pas écht op een roze wolk. ANP-fotograaf Robin van Lonkhuijsen bracht het schouwspel mooi in beeld. Niet voor niks dat de foto ook de meeste stemmen kreeg.

Foto: ANP

Park City Live
De tweede plaats is voor de foto van deze twee festivalgangers. Fotograaf Jean-Pierre Geusens maakte de vertederende foto op Park City Live in Heerlen. Het meisje, dat voor de zekerheid oorbescherming op heeft, krijgt het festivalgevoel met de paplepel ingegoten. Het kiekje kreeg één stem minder dan de foto van Tom Dumoulin.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Mensenketting tegen Tihange
Ruim 50.000 mensen waren op de been bij de protestactie tegen het openblijven van de Belgische kerncentrale Tihange. Tussen Luik en Aken hadden duizenden mensen zich verzameld om een mensenketting te vormen. Een verslaggever van 1Limburg maakte de foto. Het plaatje is goed voor de derde plek.

Foto: 1Limburg
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen