Overslaan en naar de inhoud gaan

Roze Tom Dumoulin gekozen tot nieuwsfoto van het jaar

Geplaatst opzondag 31 december 2017 - 15:00

De foto van de huldiging van Giro-winnaar Tom Dumoulin op een bomvolle Markt in Maastricht is verkozen tot nieuwsfoto van het jaar 2017. De foto van ANP-fotograaf Robin van Lonkhuijsen kreeg de meeste stemmen.

De afgelopen weken konden bezoekers hun stem uitbrengen op uiteenlopende foto's. En dit zijn de drie foto's die de meeste stemmen hebben gekregen.

Bekijk hier alle foto's nog eens.

Winnaar
Het was één groot feest: de huldiging van Tom Dumoulin in Maastricht. De stad kleurde letterlijk roze nadat de wielrenner op historische wijze de Giro d'Italia op zijn naam had geschreven. Toen hij het podium betrad om de fans de bokaal te tonen zat hij pas écht op een roze wolk. ANP-fotograaf Robin van Lonkhuijsen bracht het schouwspel mooi in beeld. Niet voor niks dat de foto ook de meeste stemmen kreeg.

Foto: ANP

Park City Live
De tweede plaats is voor de foto van deze twee festivalgangers. Fotograaf Jean-Pierre Geusens maakte de vertederende foto op Park City Live in Heerlen. Het meisje, dat voor de zekerheid oorbescherming op heeft, krijgt het festivalgevoel met de paplepel ingegoten. Het kiekje kreeg één stem minder dan de foto van Tom Dumoulin.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Mensenketting tegen Tihange
Ruim 50.000 mensen waren op de been bij de protestactie tegen het openblijven van de Belgische kerncentrale Tihange. Tussen Luik en Aken hadden duizenden mensen zich verzameld om een mensenketting te vormen. Een verslaggever van 1Limburg maakte de foto. Het plaatje is goed voor de derde plek.

Foto: 1Limburg
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen