Overslaan en naar de inhoud gaan

Roze Tom Dumoulin gekozen tot nieuwsfoto van het jaar

Geplaatst opzondag 31 december 2017 - 15:00

De foto van de huldiging van Giro-winnaar Tom Dumoulin op een bomvolle Markt in Maastricht is verkozen tot nieuwsfoto van het jaar 2017. De foto van ANP-fotograaf Robin van Lonkhuijsen kreeg de meeste stemmen.

De afgelopen weken konden bezoekers hun stem uitbrengen op uiteenlopende foto's. En dit zijn de drie foto's die de meeste stemmen hebben gekregen.

Bekijk hier alle foto's nog eens.

Winnaar
Het was één groot feest: de huldiging van Tom Dumoulin in Maastricht. De stad kleurde letterlijk roze nadat de wielrenner op historische wijze de Giro d'Italia op zijn naam had geschreven. Toen hij het podium betrad om de fans de bokaal te tonen zat hij pas écht op een roze wolk. ANP-fotograaf Robin van Lonkhuijsen bracht het schouwspel mooi in beeld. Niet voor niks dat de foto ook de meeste stemmen kreeg.

Foto: ANP

Park City Live
De tweede plaats is voor de foto van deze twee festivalgangers. Fotograaf Jean-Pierre Geusens maakte de vertederende foto op Park City Live in Heerlen. Het meisje, dat voor de zekerheid oorbescherming op heeft, krijgt het festivalgevoel met de paplepel ingegoten. Het kiekje kreeg één stem minder dan de foto van Tom Dumoulin.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Mensenketting tegen Tihange
Ruim 50.000 mensen waren op de been bij de protestactie tegen het openblijven van de Belgische kerncentrale Tihange. Tussen Luik en Aken hadden duizenden mensen zich verzameld om een mensenketting te vormen. Een verslaggever van 1Limburg maakte de foto. Het plaatje is goed voor de derde plek.

Foto: 1Limburg
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen