Overslaan en naar de inhoud gaan

Roze hekje Maastricht nu toeristische attractie

Geplaatst opmaandag 29 maart 2021 - 17:36

Maastricht is sinds enkele dagen een toeristische attractie rijker. Het roze hekje dat vorige week dankzij een burenruzie ineens landelijke bekendheid kreeg, is al talloze keren op de foto vastgelegd.

Anderen maken er selfies, zo vertellen buurtbewoners aan L1.

Miljoen kijkers
Het roze rekje in de wijk Nazareth werd beroemd door de SBS6-uitzending 'Mr. Visser doet uitspraak' van vorige week donderdag. In het programma kwam een burenruzie aan de orde tussen twee stellen. Sinds de uitzending, die ruim één miljoen keer werd bekeken, is de bewuste straat een ware trekpleister in Maastricht.

Lees ook: Miljoen kijkers zien ontplofte burenruzie Maastricht

Niet normaal
"Ik zie hier mensen door de straat komen, die ik nog nooit heb gezien. Ze maken foto's, filmpjes, selfies, niet normaal meer", zegt een bewoonster die een paar deuren verder woont. "Kijk maar eens op Facebook en Instagram, het staat er vol van", voegt een andere vrouw daaraan toe.

Hoofdpersonen
De hoofdpersonen in het conflict wilden maandag niet voor de camera reageren. Door de uitspraak van de rechter riskeren ze een boete als ze dat doen, want voor elke keer dat ze elkaar uitdagen, bedreigen, roddelen over elkaar of gebaren maken riskeren ze een boete van 100 euro. Meester Frank Visser deed de uitspraak zes weken geleden toen ook de tv-opnames waren. Sindsdien is het volgens de buurt wel een stuk rustiger en zijn er geen incidenten meer geweest.

Kleine irritaties
De ruzie speelde al jaren. Wat ooit begon als kleine irritaties, mondde uit in heftige burenruzies waarbij schelden en pesten aan de orde van de dag waren. Na verloop van tijd besloot één van de Miranda's camera's op te hangen, omdat ze zich niet meer veilig voelde. En niet alleen de directe buren vlogen elkaar in de haren, de hele buurt raakte betrokken bij het conflict.

Internethit
De ruzie is inmiddels een hit op internet, waar heel Maastricht het de laatste dagen over heeft. De meningen daarover in Nazareth zijn verdeeld. De een vindt de aandacht wel leuk, terwijl de ander zich ergert aan de negatieve afspiegeling. "We worden als tokkies weggezet."

Het werd Jos allemaal te veel
De ruzie begon over een roze hekje, maar daarna ging het van kwaad tot erger. In de uitzending werd duidelijk dat de spanningen torenhoog waren opgelopen. Bij een poging de buren nader tot elkaar te brengen sloegen bij Jos, een van de betrokken buurmannen, de stoppen door. Hij stormde vanaf de straat zijn woning in, waarna hij naar eigen zeggen in een uitbarsting van woede een plank doormidden sloeg.

Duffe
Maar daar bleef het niet bij. Tijdens de zitting met mr. Frank Visser mengden andere buurtgenoten zich ook in de ruzie. Buurman Dave, die eerder in de uitzending slechts zijdelings betrokken was, spande de kroon. "Er wordt gezegd dat u nogal losse handjes heeft", zei mr. Visser. "Had ik dat maar, dan had ik haar kapotgeslagen", reageerde Dave. De getroffen buurman Gertjan deed er nog een schepje bovenop. "Heb je toch al gedaan?", antwoordde hij. Waarop Dave in de zaal uit zijn vel sprong. "Watte? Duffe, vuile, schele rotgek", was Dave's welbespraakte repliek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen