Overslaan en naar de inhoud gaan

Royals blijken kanonnenvoer voor BAL: 92-65

Geplaatst opzondag 7 maart 2021 - 19:23

Basketbal Academie Limburg heeft zondag zijn grootste zege van het seizoen geboekt. The Hague Royals was in Sporthal Boshoven het lijdend voorwerp: 92-65.

Het team van Radenko Varagic maakte daarmee, drie dagen nadat plaatsing voor de Elite A-groep in rook opging, duidelijk dat er voldoende perspectief op plaatsing voor de play-offs om de landstitel is.

Lees ook: BAL kan belangrijke plek in top zes uit het hoofd zetten

Weifelend begin
Het team uit Weert kende een weifelende start, want de bezoekers grepen in de eerste minuten een 0-6 voorsprong. BAL liet er vervolgens echter geen gras over groeien, want de thuisploeg kwam langszij en sloot het eerste kwart zelfs nog met een nipte voorsprong af.

Duidelijk
Het verschil met het team uit de Hofstad werd in het tweede kwart gemaakt. BAL scoorde maar liefst 32 punten, de Royals slechts 11, waardoor er een duidelijke 45-23 ruststand op het scorebord stond. BAL, dat op voorhand als nummer 8 op de ranglijst als favoriet gold tegen de Haagse nummer 10, had het duel daardoor halverwege al beslist.

Basketbal Academie Limburg (BAL Weert) - The Hague Royals (7 mrt 2021)
Foto: Publiciteitvisie.nl

Bank
In de tweede helft voegde de Weerter formatie nog 47 punten aan het totaal toe en was er zelfs nog gelegenheid om, in het slot van zowel het derde als vierde kwart, de bankzitters extra speeltijd te geven. De op de bank begonnen Wietze Nossek liet namens BAL de meeste punten noteren (17) in het duel dat bij een 92-65 stand eindigde.

Achtste
BAL schrijft daarmee de vierde overwinning in tien competitieduels bij, en blijft achtste op de ranglijst. Dat zal, met nog één duel in de reguliere competitie te gaan, zo blijven, want het team van Varagic heeft vier punten minder dan nummer zeven Den Helder Suns en vier punten meer dan nummer negen Aris Leeuwarden.

Feyenoord-uit
In het laatste duel vóórdat BAL instroomt in de Elite B-groep - waarin het team plaatsing voor de playoffs moet gaan afdwingen - speelt het nog tegen Feyenoord. Die wedstrijd wordt aanstaande donderdag in Rotterdam gespeeld.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen