Overslaan en naar de inhoud gaan

Royale meerderheid voor nieuwe coalitie Peel en Maas

Geplaatst opdonderdag 19 april 2018 - 21:51

Peel en Maas krijgt definitief een reuzencoalitie van CDA, Lokaal Peel en Maas en de VVD.

Die drie partijen zijn samen goed voor 23 van de 27 zetels. Het is daarmee aan de drie raadsleden van PvdA/GroenLinks en de eenmansfractie AndersNu om oppositie te voeren.

Lees ook: CDA gaat voor brede coalitie Peel en Maas

Wethouders
Ook de wethouders zijn bekend. Voor het CDA, dat na vier jaar terugkeert in het bestuur, worden dat Wim Hermans en Rob Wanten. Hermans was lijsttrekker bij de verkiezingen van 21 maart. Hij is fractievoorzitter en was eerder ook al eens wethouder. Rob Wanten is raadslid en stond 2e op de kandidatenlijst van het CDA. Paul Sanders van de VVD keert terug als wethouder, net als Roland van Kessel van Lokaal Peel en Maas.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 15 mei worden de wethouders geïnstalleerd en wordt ook het coalitie-akkoord gepresenteerd.

Winnaars
CDA en VVD waren de winnaars van de verkiezingen. Het CDA werd de grootste met tien zetels, een winst van eentje. De VVD ging van drie naar vijf zetels. Lokaal Peel en Maas kwam uit op 8 zetels, een verlies van één.

PvdA/GroenLinks maakt de vorige periode nog deel uit van het college van B en W. Het CDA zat toen in de oppositie.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen