Overslaan en naar de inhoud gaan

Royale meerderheid voor nieuwe coalitie Peel en Maas

Geplaatst opdonderdag 19 april 2018 - 21:51

Peel en Maas krijgt definitief een reuzencoalitie van CDA, Lokaal Peel en Maas en de VVD.

Die drie partijen zijn samen goed voor 23 van de 27 zetels. Het is daarmee aan de drie raadsleden van PvdA/GroenLinks en de eenmansfractie AndersNu om oppositie te voeren.

Lees ook: CDA gaat voor brede coalitie Peel en Maas

Wethouders
Ook de wethouders zijn bekend. Voor het CDA, dat na vier jaar terugkeert in het bestuur, worden dat Wim Hermans en Rob Wanten. Hermans was lijsttrekker bij de verkiezingen van 21 maart. Hij is fractievoorzitter en was eerder ook al eens wethouder. Rob Wanten is raadslid en stond 2e op de kandidatenlijst van het CDA. Paul Sanders van de VVD keert terug als wethouder, net als Roland van Kessel van Lokaal Peel en Maas.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 15 mei worden de wethouders geïnstalleerd en wordt ook het coalitie-akkoord gepresenteerd.

Winnaars
CDA en VVD waren de winnaars van de verkiezingen. Het CDA werd de grootste met tien zetels, een winst van eentje. De VVD ging van drie naar vijf zetels. Lokaal Peel en Maas kwam uit op 8 zetels, een verlies van één.

PvdA/GroenLinks maakt de vorige periode nog deel uit van het college van B en W. Het CDA zat toen in de oppositie.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen