Overslaan en naar de inhoud gaan

Royal Heerlen komt terug in oude staat

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2015 - 6:22

De voormalige Heerlense bioscoop Royal, die sinds jaar en dag geldt als een van de mooiste van het land, wordt waarschijnlijk in oude staat teruggebracht.

Later bijgebouwde zalen als Rivoli en Maxim worden dan gesloopt, zodat het rijksmonument compacter wordt en beter kan worden geëxploiteerd.

Optredens
Filmhuis De Spiegel zou twee zalen krijgen op het huidige balkon. Voor de grote zaal en het grand café beneden wordt een exploitant gezocht. Hier zou ook plaats zijn voor volkstheater en optredens van artiesten als Hein Simons. Een buitenpodium zou aansluiten bij het Maankwartier.

Cultuurwethouder Barry Braeken komt na de zomer met een uitgewerkt voorstel.

Lees ook: JT Bioscopen niet in Royal Heerlen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Redding nabij voor bioscoop Royal Heerlen
Bioscoopcomplex Royal in Heerlen opnieuw bekeken
JT Bioscopen niet in Royal Heerlen
Petitie voor behoud van Royal in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen