Overslaan en naar de inhoud gaan

Royal-bioscoop wordt filmhuis na sloop aanbouw

Geplaatst opwoensdag 16 december 2015 - 8:38

De monumentale Royal-bioscoop in Heerlen wordt door de sloop van twee aangebouwde zalen weer in oude luister hersteld, en gaat weer films vertonen.

Filmhuis De Spiegel gaat de bioscoop exploiteren. Het gemeentebestuur van Heerlen legt dat plan eind januari voor aan de gemeenteraad.

Leeg
De door de beroemde architect Frits Peutz ontworpen bioscoop is sinds 2009 eigendom van de gemeente. Nadat de laatste exploitant de Royal niet meer rendabel draaiende kon houden, stond het gebouw leeg.

Twee partijen
De gemeente heeft nu twee partijen gevonden die de bioscoop willen overnemen. Zodra er een intentieoverkeenkomst wordt getekend, maakt de gemeente bekend wie dit zijn. Dit gebeurt volgens plan in januari. In april zou het gebouw dan op de schop genomen moeten worden.

Fietsenstalling
In het plan worden de Maxim- en Rivoli-zalen die later zijn aangebouwd weer gesloopt. Daardoor ontstaat er ruimte voor een tweede ingang voor het filmhuis, en plek voor een overdekte fietsenstalling. Over dat laatste is de gemeente nu in gesprek met Prorail.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verbouwing Royal Heerlen gaat toch niet door
Bioscoopcomplex Royal in Heerlen opnieuw bekeken
Nieuwe interesse voor Royal-bioscoop in Heerlen
Redding nabij voor bioscoop Royal Heerlen
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen