Overslaan en naar de inhoud gaan

Royal-bioscoop wordt filmhuis na sloop aanbouw

Geplaatst opwoensdag 16 december 2015 - 8:38

De monumentale Royal-bioscoop in Heerlen wordt door de sloop van twee aangebouwde zalen weer in oude luister hersteld, en gaat weer films vertonen.

Filmhuis De Spiegel gaat de bioscoop exploiteren. Het gemeentebestuur van Heerlen legt dat plan eind januari voor aan de gemeenteraad.

Leeg
De door de beroemde architect Frits Peutz ontworpen bioscoop is sinds 2009 eigendom van de gemeente. Nadat de laatste exploitant de Royal niet meer rendabel draaiende kon houden, stond het gebouw leeg.

Twee partijen
De gemeente heeft nu twee partijen gevonden die de bioscoop willen overnemen. Zodra er een intentieoverkeenkomst wordt getekend, maakt de gemeente bekend wie dit zijn. Dit gebeurt volgens plan in januari. In april zou het gebouw dan op de schop genomen moeten worden.

Fietsenstalling
In het plan worden de Maxim- en Rivoli-zalen die later zijn aangebouwd weer gesloopt. Daardoor ontstaat er ruimte voor een tweede ingang voor het filmhuis, en plek voor een overdekte fietsenstalling. Over dat laatste is de gemeente nu in gesprek met Prorail.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verbouwing Royal Heerlen gaat toch niet door
Bioscoopcomplex Royal in Heerlen opnieuw bekeken
Nieuwe interesse voor Royal-bioscoop in Heerlen
Redding nabij voor bioscoop Royal Heerlen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen