Overslaan en naar de inhoud gaan

Roy Curvers zet in Tours punt achter profcarrière

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 22:58

Roy Curvers stapt zaterdagmorgen in Roggel in de auto om zondag in Parijs-Tours te starten. Het is zijn laatste wedstrijd als profrenner.

De wielrenner van Team Sunweb zet na vijf jaar als semi-prof en twaalf jaar als full-prof gekoerst te hebben een punt achter zijn actieve wielercarrière.

Gemengde gevoelens
Van zijn beslissing om te stoppen heeft hij geen spijt, al gaat hij met gemengde gevoelens naar Frankrijk. "Ik sta voor 100 procent achter mijn beslissing om te stoppen met professioneel wielrennen. Ik koers nog heel erg graag en haal nog heel veel voldoening uit de wedstrijden. Maar het is goed dat er een eind aan komt en het zal ook een beetje pijn doen", vertelt de wegkapitein van Team Sunweb tegen L1.

Beste resultaat
Curvers wil niet dat er zondag op een speciale manier aandacht aan zijn afscheid wordt besteed. "Dat is vaak zo gekunsteld. Laat ik maar gewoon afsluiten als renner van een ploeg, die met zijn teamgenoten het beste resultaat probeert na te jagen."

De 39-jarige renner blijft overigens actief in de wielrennerij. Wat zijn nieuwe rol wordt, wordt binnenkort duidelijk.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen