Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roy Curvers schrijft Ridderronde Maastricht op zijn naam

Geplaatst opwoensdag 8 augustus 2018 - 22:22

Roy Curvers heeft woensdagavond de Ridderronde van Maastricht gewonnen.

De wielrenner uit Roggel kwam in de provinciehoofdstad als eerste over de finish. De renner van Team Sunweb bleef Wout Poels uit Blitterswijck voor. Tom Dumoulin, de winnaar van vorig jaar, kwam als derde over de streep.

Kijk op de Facebookpagina van 1Limburg voor een fotoalbum van de wielerkoers in de binnenstad van Maastricht.

Video: L1

Zonnetje
Voorafgaand aan de koers werd Dumoulin vanwege zijn sterke prestaties in het zonnetje gezet door burgemeester Annemarie Penn-te Strake. Dumoulin eindigde bij de Tour de France en de Giro d'Italia op de tweede plek. De Maastrichtenaar maakte zich onsterfelijk door bekend te maken hij zijn startgeld doneerde aan Ironman-helden Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjes.

Lees ook: Dumoulin doneert startgeld aan Ironman-helden

Duit in het zakje
Na de finish werd Dumoulin opgewacht door Glenn Wijntjens. Een van de geldschieters die ervoor heeft gezorgd dat de topman van Team Sunweb aan de start van de koers in Maastricht zou verschijnen, maakte vervolgens kenbaar dat hij ook nog een duit in het zakje zou doen voor de Ironman-helden.

Dames
Bij de dames ging Marianne Vos met de zege aan de haal. Zij bleef Lorena Wiebes voor. Verder hield Vos ook Coryn Rivera van Sunweb Women achter zich.

Lees ook: Video: Dumoulin deelt handtekeningen uit aan jonge fans

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen