Overslaan en naar de inhoud gaan

Rowwen Hèze Limburgs hofleverancier Top 2000

Geplaatst opwoensdag 16 december 2015 - 20:09

Het lied November van Rowwen Hèze is ook dit jaar de hoogst genoteerde Limburgse plaat in de Top 2000.

Het nummer van de band uit America staat op 237 in de lijst van Radio 2, die woensdagavond volledig werd vrijgegeven. November staat liefst 107 plaatsen hoger dan vorig jaar.

Veel Rowwen Hèze
Rowwen Hèze is niet alleen de hoogst genoteerde, maar ook de meest voorkomende Limburgse naam in de Top 2000. Naast November, staan ook Limburg/Kwestie van geduld (542), Auto, Vliegtuug (833), De Peel in Brand (900) en Bestel Mar (1213) in de lijst.

Kovacs
Sharon Kovacs staat dit jaar voor het eerst in de Top 2000. De zangeres uit Baarlo bestormt de lijst met haar nummers Diggin' (1704) en My Love (1973).

Neet oet Lottum
Een opvallende stijger in de lijst is Hald Mich 's Vas van het Venlose Neet Oet Lottum. Het nummer, nu tien jaar oud, staat op 495. Dat is meer dan 500 plaatsen hoger dan vorig jaar. Mogelijke verklaring voor het succes is de minidocumentaire over het nummer die vorig jaar werd uitgezonden in het bijbehorende televisieprogramma Top 2000 a gogo. Ook werd Hald Mich 's Vas gespeeld op de uitvaart van een familie uit Helden, die omkwam bij de ramp met vlucht MH17. Beelden van die begrafenis waren te zien in de documentaire MH17: Het verdriet van Nederland.

YouTube

Exit Rieu
Andere Limburgse nummers in de lijst zijn Bloasmuziek van Ge Reinders (439), Waarom Fluister Ik Je Naam Nog van Benny Neyman (1525), Hou Me Vast van Volumia! (1674) en Mississippi van Pussycat (1691). Limburgs bekendste muzikant André Rieu stond vorig jaar nog in de lijst met zijn Second Waltz, maar in 2015 is er voor de vioolvirtuoos geen plek meer in de Top 2000.

De Top 2000 wordt elk jaar gekozen door de luisteraars en is tussen kerst en nieuwjaar te horen op NPO Radio 2. Imagine van John Lennon staat dit jaar voor het eerst op nummer één.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP-366109293
Weer minder Limburgse artiesten in Top 2000
November van Rowwen Hèze hoogst in top 2000
Limburgse inbreng Top 2000 steeds meer dialectfeestje
Dit zijn de Limburgse liedjes in de Top 2000
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen