Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rowwen Hèze Limburgs hofleverancier Top 2000

Geplaatst opwoensdag 16 december 2015 - 20:09

Het lied November van Rowwen Hèze is ook dit jaar de hoogst genoteerde Limburgse plaat in de Top 2000.

Het nummer van de band uit America staat op 237 in de lijst van Radio 2, die woensdagavond volledig werd vrijgegeven. November staat liefst 107 plaatsen hoger dan vorig jaar.

Veel Rowwen Hèze
Rowwen Hèze is niet alleen de hoogst genoteerde, maar ook de meest voorkomende Limburgse naam in de Top 2000. Naast November, staan ook Limburg/Kwestie van geduld (542), Auto, Vliegtuug (833), De Peel in Brand (900) en Bestel Mar (1213) in de lijst.

Kovacs
Sharon Kovacs staat dit jaar voor het eerst in de Top 2000. De zangeres uit Baarlo bestormt de lijst met haar nummers Diggin' (1704) en My Love (1973).

Neet oet Lottum
Een opvallende stijger in de lijst is Hald Mich 's Vas van het Venlose Neet Oet Lottum. Het nummer, nu tien jaar oud, staat op 495. Dat is meer dan 500 plaatsen hoger dan vorig jaar. Mogelijke verklaring voor het succes is de minidocumentaire over het nummer die vorig jaar werd uitgezonden in het bijbehorende televisieprogramma Top 2000 a gogo. Ook werd Hald Mich 's Vas gespeeld op de uitvaart van een familie uit Helden, die omkwam bij de ramp met vlucht MH17. Beelden van die begrafenis waren te zien in de documentaire MH17: Het verdriet van Nederland.

YouTube

Exit Rieu
Andere Limburgse nummers in de lijst zijn Bloasmuziek van Ge Reinders (439), Waarom Fluister Ik Je Naam Nog van Benny Neyman (1525), Hou Me Vast van Volumia! (1674) en Mississippi van Pussycat (1691). Limburgs bekendste muzikant André Rieu stond vorig jaar nog in de lijst met zijn Second Waltz, maar in 2015 is er voor de vioolvirtuoos geen plek meer in de Top 2000.

De Top 2000 wordt elk jaar gekozen door de luisteraars en is tussen kerst en nieuwjaar te horen op NPO Radio 2. Imagine van John Lennon staat dit jaar voor het eerst op nummer één.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

November van Rowwen Hèze hoogst in top 2000
Limburgse inbreng Top 2000 steeds meer dialectfeestje
Dit zijn de Limburgse liedjes in de Top 2000
Mini-docu over Neet oét Lottum in Top 2000 a gogo
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen