Overslaan en naar de inhoud gaan

Rowwen Hèze genomineerd voor Gouden Kalf

Geplaatst opwoensdag 1 oktober 2014 - 6:53

Rowwen Hèze maakt kans op een Gouden Kalf.

De band heeft de filmmuziek verzorgd voor de film Hemel op Aarde, die dinsdagavond een nominatie ontving in de categorie 'Beste Muziek'. Rowwen Hèze neemt het op tegen Djurre de Haan (Aanmodderfakker) en Christiaan Verbeek (Helium).

Hemel op Aarde
De film Hemel op Aarde, met in de hoofdrollen Jeroen van Koningsbrugge en Huub Stapel, vertelt over een tienerjongen die opgroeit in het katholieke Limburg van eind jaren zeventig.

Soundtrack
Het is de eerste keer dat Rowwen Hèze een soundtrack heeft gemaakt. Regisseur Pieter Kuijpers vroeg de formatie omdat de groep uit Limburg komt en de sfeer van de provincie dus goed in muziek kan vertalen.

Nominatie film
Hemel op Aarde maakt niet alleen kans op een prijs in de categorie filmmuziek, maar is ook genomineerd voor beste film, production design, vrouwelijke bijrol en scenario.

De uitreiking van de beeldjes vindt vrijdag plaats op het Gala van de Nederlandse film. Het is niet bekend of Rowwen Hèze daar ook optreedt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Filmposter Aanmodderfakker
Zes Kalf-nominaties voor filmer Ten Horn uit Horst
Filmposter Oorlogsgeheimen
Speciale Juryprijs voor Oorlogsgeheimen
Michiel ten Horn - Aanmodderfakker
Aanmodderfakker van Horstenaar Ten Horn beste film
Gluckauf opnieuw te zien in de bioscoop
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen