Overslaan en naar de inhoud gaan

Rowwen Hèze genomineerd voor Gouden Kalf

Geplaatst opwoensdag 1 oktober 2014 - 6:53

Rowwen Hèze maakt kans op een Gouden Kalf.

De band heeft de filmmuziek verzorgd voor de film Hemel op Aarde, die dinsdagavond een nominatie ontving in de categorie 'Beste Muziek'. Rowwen Hèze neemt het op tegen Djurre de Haan (Aanmodderfakker) en Christiaan Verbeek (Helium).

Hemel op Aarde
De film Hemel op Aarde, met in de hoofdrollen Jeroen van Koningsbrugge en Huub Stapel, vertelt over een tienerjongen die opgroeit in het katholieke Limburg van eind jaren zeventig.

Soundtrack
Het is de eerste keer dat Rowwen Hèze een soundtrack heeft gemaakt. Regisseur Pieter Kuijpers vroeg de formatie omdat de groep uit Limburg komt en de sfeer van de provincie dus goed in muziek kan vertalen.

Nominatie film
Hemel op Aarde maakt niet alleen kans op een prijs in de categorie filmmuziek, maar is ook genomineerd voor beste film, production design, vrouwelijke bijrol en scenario.

De uitreiking van de beeldjes vindt vrijdag plaats op het Gala van de Nederlandse film. Het is niet bekend of Rowwen Hèze daar ook optreedt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Filmposter Aanmodderfakker
Zes Kalf-nominaties voor filmer Ten Horn uit Horst
Filmposter Oorlogsgeheimen
Speciale Juryprijs voor Oorlogsgeheimen
Michiel ten Horn - Aanmodderfakker
Aanmodderfakker van Horstenaar Ten Horn beste film
Gluckauf opnieuw te zien in de bioscoop
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen