Overslaan en naar de inhoud gaan

Rowwen Hèze-frontman Jack Poels productiever dan ooit

Geplaatst opdonderdag 25 februari 2021 - 20:00

Hoewel hij er langzaam de leeftijd voor begint te krijgen, is er nog geen haar op het grijze hoofd van Rowwen Hèze frontman Jack Poels die eraan denkt om het rustiger aan te gaan doen.

Poels, die dit jaar 63 wordt, schreef in twee jaar tijd maar liefst vier platen vol: het album ‘Voorwaartsch’ voor de band, het album ‘Blauwe Vear’ als eerste soloplaat, de nieuwe Rowwen Hèze plaat is inmiddels ook alweer af en wacht op een release en dit weekend verschijnt ‘II’, zijn tweede soloplaat. Daarnaast schrijft hij poëzie, schildert hij en is hij bezig aan zijn eerste glas-in-loodraam.

Genoeg inspiratie
Bang dat de creatieve bron opdroogt, is hij niet. In deze periode van corona vindt hij inspiratie in veelal dagelijkse zaken. Ook nu weer verrast hij op ‘II’ met subtiele tekstvondsten en melodieën. Terwijl er naar aanleiding van de eerste soloplaat nog een tournee gemaakt kon worden, moet de tweede concerttour nog even in de ijskast blijven staan.

Toer en livestream
Muzikanten BJ-Baartmans, die dit album ook weer produceerde, en ex-Doe Maar gitarist Jan Hendriks staan in de startblokken om met Poels te gaan toeren. Als kleine pleister op de wonde wordt er voor de fans zondagavond een livestream georganiseerd vanuit een Venloos café met daarin vooral livemuziek maar ook aandacht voor Jacks schilderijen en gedichten.

Plat-eweg
Zaterdagmiddag hoor je in het L1-radioprogramma Plat-eweg een uitgebreid interview met Jack Poels met daarin veel aandacht voor de liedjes van de nieuwe CD II.

Plat-eweg is te beluisteren op zaterdag 27-02-2021 tussen 13:00 en 16:00 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen