Overslaan en naar de inhoud gaan

Rowan geopereerd aan borsten: belangrijke stap in transitie

Geplaatst opmaandag 1 juli 2019 - 17:21

Rowan, voorheen bekend als Rosanna en de wederhelft van Louisa Janssen, is maandagochtend geopereerd aan zijn borsten.

"Alles is goed gegaan, bedankt allemaal voor jullie steun", schrijft Louisa op Instagram na afloop van de operatie.

Lees ook: Venloos transgenderkoppel terug op tv: Rosanna wordt Rowan

Realityserie
Het stel uit Venlo is bekend van hun realityserie op tv-zender
TLC. Ook bij de operatie was daarvan een cameraploeg aanwezig, omdat er een nieuw seizoen wordt opgenomen waarin de transitie van Rowan centraal staat. Rowan gaat al als man door het leven, maar moet de genderbevestigende operaties nog doorlopen. Het verwijderen van de boezem is daarom dus een belangrijke stap voor hem. Hij zei daarover begin dit jaar dat als de operatie meezat, dit jaar ook te gaan voor het verwijderen van baarmoeder en eierstokken.

Rowan beviel eind 2017 van zoontje Mikai. Die zwangerschap kwam tot stand met een anonieme zaaddonor. Vrij snel daarna startte Rowan met zijn transitie naar man. Louisa heeft eerder de transitie al gemaakt.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen