Overslaan en naar de inhoud gaan

Rouwende zoon schopt het tot tafelvoetbalkampioen

Geplaatst opvrijdag 27 december 2019 - 17:10

Davy Bardoul uit Berg en Terblijt is zondag Nederlands kampioen tafelvoetbal geworden bij de junioren.

Daarom mag het 13-jarige talent in juni 2021 meedoen aan het wereldkampioenschap in het Franse Nantes.

Intrede
Twee jaar geleden deed het tafelvoetbalspel zijn intrede in huize Bardoul. De reden van de aankoop van de voetbaltafel was wrang: vader Peter Bardoul kocht de tafel om samen met zijn zoon een verzetje te hebben na het overlijden van echtgenote en moeder Elianne in 2017.

Pastoor
Dat verzetje mondde uit in urenlange sessies tafelvoetbal tussen vader en zoon. Ook de visite speelt regelmatig een potje mee. "Meneer pastoor", noemt Davy als voorbeeld. De pastoor komt sinds het overlijden van Elianne regelmatig bij de twee mannen langs om te kijken hoe het met hen gaat. "En hij speelt dan altijd een partijtje met Davy", licht vader Peter toe.

Fanatiek
"Écht fanatiek werd Davy in september van dit jaar", vertelt Peter. "Hij deed niet veel later mee aan een toernooi en tot mijn verbazing won hij. En nu is hij dus Nederlands kampioen", reageert zijn vader nog altijd verrast.

Winnen
Davy oefent vooral thuis. "Ongeveer een half uurtje per dag", zegt zijn vader. "Alleen kan ik nu niet meer van hem winnen." Zo nu en dan traint Davy ook in Stein, bij het trainingscentrum van de Nederlandse Tafelvoetbalbond.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen