Overslaan en naar de inhoud gaan

Routinier Verhaegh vertrekt per direct bij VfL Wolfsburg

Geplaatst opmaandag 29 april 2019 - 19:04

Verdediger Paul Verhaegh (35) heeft drie wedstrijden voor het einde van de Duitse competitie zijn club VfL Wolfsburg verlaten. De 35-jarige verdediger is in onderling overleg met vervroegd verlof gegaan. Zijn contract liep komende zomer af.

Directe aanleiding voor het versnelde vertrek van de verdediger uit Kronenberg is een 'intern incident', dat Wolfsburg op de website niet nader uitlegt.

Twee wedstrijden
Vanwege dat incident behoorde Verhaegh niet tot de selectie voor de thuiswedstrijd van vorige week maandag tegen Eintracht Frankfurt (1-1). De laatste drie wedstrijden miste hij al vanwege een blessure aan zijn ribben. In totaal speelde de mandekker dit seizoen pas twee competitiewedstrijden. De laatste partij dateert alweer van 2 februari, toen hij de hele wedstrijd speelde tegen Hertha BSC.

Basisplaats en aanvoerder
Het was voor Verhaegh even wennen om zo weinig aan de bak te komen. Hij kwam vorig seizoen naar Wolfsburg, dat zelfs anderhalf miljoen euro betaalde aan FC Augsburg om hem over te nemen. Bij zijn nieuwe club had hij vrijwel altijd een basisplaats in zijn eerste seizoen. Lopende de voetbaljaargang werd hij zelfs aanvoerder van de club. Met de komst van een nieuwe trainer veranderde zijn perspectief echter.

Spelen voor Oranje
De verdediger speelde al sinds 2010 in Duitsland, waar hij in totaal 207 speelde voor Augsburg en 36 keer in actie kwam namens Wolfsburg. In diezelfde periode speelde hij zich in de kijker bij Oranje, waarvoor hij drie keer speelde. Eén van die wedstrijden speelde hij op het wereldkampioenschap van 2014, in de achtste finale tegen Mexico.

Voor zijn overstap naar Duitsland speelde Verhaegh in Nederland voor AGOVV, FC Den Bosch en Vitesse. In de jeugd speelde hij voor VVV-Venlo en PSV.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen