Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rotterdamse moordverdachte wil vrijheid 'kopen'

Geplaatst opvrijdag 9 februari 2018 - 14:22

De 20-jarige Rotterdammer die verdacht wordt van de moord op Maastrichtenaar Aiyoub Haddoumi, heeft vrijdag via zijn advocaat voorgesteld een fikse borgsom te betalen voor zijn vrijheid.

Volgens zijn advocaat is de twintiger bereid 25.000 euro neer te tellen, zodat hij zijn rechtszaak voorlopig in vrijheid kan volgen.

Lees ook: Rotterdammer langer vast voor moord Aiyoub Haddoumi

Rechter weigert
De rechter heeft echter besloten niet in te stemmen met dat verzoek. Dat betekent dat de Rotterdamse verdachte in ieder geval vast blijft zitten tot de eerstvolgende behandeling van zijn zaak, iets dat maximaal drie maanden duurt. Zijn advocaat probeerde hem nog vrij te pleiten door in te zetten op noodweer, maar ook daar ging de rechter niet in mee. Volgens de Maastrichtse rechtbank is noodweer onvoldoende bewezen.

Mislukte drugsdeal
Vooralsnog lijkt de moord op Haddoumi het gevolg van een mislukte drugsdeal. Op de avond van 16 augustus zou de deal rond worden gemaakt. Dat liep anders. Er ontstond ruzie, waarop Haddoumi werd doodgeschoten in een woning tussen de Bosscherweg en de Oude Smeermaasweg. De politie heeft meerdere verdachten in beeld, maar alleen de twintigjarige Rotterdammer zit op dit moment vast.

Vooralsnog zwijgen alle verdachten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen