Overslaan en naar de inhoud gaan

Rotterdamse drugsdealers krijgen celstraf en Parkstadverbod

Geplaatst opwoensdag 24 november 2021 - 19:21

Vier Rotterdamse drugscriminelen gaan de gevangenis in voor het runnen van een handel in de regio Parkstad in 2019 en 2020. Ze zijn bovendien niet welkom in Parkstad tijdens hun tweejarige proeftijd.

Drie van de mannen zijn tot twee jaar cel veroordeeld, waarvan een half jaar cel voorwaardelijk is opgelegd.

Lees ook: Rotterdamse drugscriminelen aangepakt: 44 arrestaties

Gevangenisbonus
De vierde veroordeelde kreeg drie maanden 'bonus', omdat hij ook nog een vuurwapen met munitie in bezit had. Deze Mohammed el B. (26) had bovendien nog vijf maanden gevangenisstraf openstaan en ook die moet hij nu uitzitten. Samen met zijn kameraden Yassine A. (27), Salah el A. (22) en Younes O. (28) vormde Mohammed volgens de rechter een criminele organisatie.

Duitse markt
Die organisatie zag op de grootschalige handel in cocaïne en heroïne. De Rotterdammers kwamen naar Limburg, Kerkrade en Heerlen in het bijzonder, om daar de Duitse markt te kunnen bedienen. Zelf ontkenden ze overigens allemaal dat ze dealden, of dat in ieder geval nog actief deden. Van een criminele organisatie was volgens advocaat Arthur Vonken al helemaal geen sprake.

Terug naar binnen
De rechter zag dat anders. Slechts één van de voorgeleide mannen, Samir A. (24), is vrijgesproken. In zijn zaak zag de rechter te weinig bewijs. De andere mannen zaten maandenlang in voorarrest, mochten na enige tijd naar huis, maar moeten nu weer terug naar de gevangenis. Ze staan gesignaleerd en moeten zich melden bij de politie.

Rotterdamse onrust
Justitie spreekt na de veroordelingen van een 'succesvolle aanpak' van Rotterdamse drugscriminelen. Mannen uit die regio zijn op grote schaal actief in het Limburgse drugsmilieu en dat zorgt al jaren voor ongeregeldheden. Zo waren er Rotterdammers betrokken bij liquidaties, ontvoeringen en schietpartijen in de Limburgse drugswereld.

L1 deed in 2020 onderzoek naar de Rotterdamse inmenging. Toen bleek dat politie en justitie in een half jaar tijd liefst 44 mannen uit de regio Rotterdam inrekenden op verdenking van dealen in de grensstreek. Inmiddels zijn veel van die mannen veroordeeld en vrijwel allemaal hebben ze een gebiedsverbod gekregen. De komende jaren zijn ze dus niet welkom in Limburg, of delen daarvan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen