Overslaan en naar de inhoud gaan

Rotterdammer opgepakt voor beramen moord op Ad Paes

Geplaatst opzondag 17 april 2016 - 13:32

In Rotterdam is vorige week een man opgepakt die wordt verdacht van het beramen van een moordaanslag op de bekende Limburgs zakenman en koning Ad Paes. Dat meldt De Telegraaf op zijn website.

Het gaat om Jan W. die zes jaar geleden de moordaanslag zou hebben beraamd nadat Paes de man had ontslagen als hotelmanager. Sittardenaar Paes is eigenaar van het hotel in de Ghanese hoofdstad Accra. Paes is ook door het Ghanese koninkrijk Somey uitgeroepen tot koning.

Kindermisbruik
De vete tussen Paes en Jan W. heeft zich daarna jaren voortgesleept. Paes werd door de vrouw van Jan W. beschuldigd van kindermisbruik in Ghana. Paes startte daarop een rechtszaak die leidde tot een veroordeling van de vrouw wegens smaad. Ze kreeg drie jaar gevangenisstraf.

Smadelijk
Maar Paes, op zijn beurt, hielp ook allerlei smadelijke berichten over Jan W. in de wereld. In september 2014 moest Paes op last van de Amsterdamse rechtbank allerlei smadelijke artikelen over Jan W. van zijn website halen.

Sekstoerisme
In dezelfde periode werd Paes door journaliste Sanne Terlingen in verband gebracht met sekstoerisme naar Ghana. Paes spande een kort geding aan tegen de journaliste van OneWorld, maar verloor.

Onduidelijk
Waarom Jan W. opnieuw is opgepakt op verdenking van het beramen van een moord zes jaar geleden, is niet duidelijk. W. besprak de moordaanslag destijds met personeelsleden van het hotel. Van de bespreking zijn opnames gemaakt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jan W. had geld over voor moord op Ad Paes
Ad Paes
Man veroordeeld voor plan moordaanslag op Ad Paes
Ad Paes
Ad Paes is woest op rechtbank
Ad Paes
Vrouw die Ad Paes beschuldigde van misbruik de cel in
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen