Overslaan en naar de inhoud gaan

Rotte eierstank in Kerkrade, deel stadspark afgezet

Geplaatst opmaandag 30 juli 2018 - 17:46

De vijvers in het Stadspark in Kerkrade ruiken door het noodweer van donderdag naar rotte eieren.

Omdat waterstofsulfide, de stof die de stank veroorzaakt, ook slecht is voor de gezondheid is een deel van het park afgezet met bouwhekken.

Hoosbui
De zwavelverbinding is in het water terechtgekomen door de hoosbui die Kerkrade donderdagmiddag trof. Vóór die tropische regen- en hagelbui was het zuurstofgehalte van het water in de vijvers door de droogte en warmte nog erg laag.

Lees ook: Tropische hoosbui in Kerkrade

Vervuild
Maar het regenwater dat na de hoosbui de vijvers in stroomde, was flink vervuild met alles wat het in zijn stroom op weg naar de vijvers had meegesleurd. Daardoor heeft zich in de vijvers waterstofsulfide gevormd.

Waterschap
De damp kan onder meer irritaties aan luchtwegen veroorzaken. Met het Waterschap wordt nu gekeken wat er nodig is om het water weer veilig te krijgen. Tot het zover is staan er bouwhekken in het park.

Foto: Track '88

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen