Overslaan en naar de inhoud gaan

Rotondegans Niels heeft geluk in de liefde gevonden

Geplaatst opdonderdag 28 december 2017 - 11:00

Hij was de trots van Maasbree, Niels. De gans die elke dag bij een rotonde in het dorp stond, op de plek waar ooit zijn vrouwtje stierf. Inmiddels heeft hij weer geluk in de liefde gevonden.

Hij heeft het vrouwtje ontmoet in Akka's ganzenparadijs in Drenthe.

Rotonde
Niels kwam in het voorjaar in het nieuws omdat hij elke dag bij een rotonde in Maasbree stond. De provincie wilde het dier daar weg halen omdat hij gevaarlijk zou zijn voor het verkeer, maar besloot dat uiteindelijk niet te doen.

Lees ook: Maasbree in de ban van Niels de gans

Verontwaardiging
Toch verdween Niels. Hij werd meegenomen door een ganzenhoeder uit Drenthe. Het leidde tot verontwaardiging van de inwoners van Maasbree.

Lees ook: Redder gans Niels met dood bedreigd

Nieuw thuis
Maar volgens Tirzin Hof van Akka's ganzenparadijs is Niels er gelukkig. "Hij heeft een nieuw vrouwtje en is ook aangesloten bij een groepje ganzen. Dat is veel beter voor hem dan alleen bij een gevaarlijke rotonde staan", zegt Hof. Deze zegt verder van de zomer regelmatig toeristen uit Maasbree te hebben gehad die even naar Niels wilden komen kijken.

L1 blikt terug op bijzondere en opmerkelijke momenten van 2017. Hoe is het met? De serie is te zien van 27 t/m 31 december in het L1NWS en op L1.nl/jaaroverzicht2017.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen