Overslaan en naar de inhoud gaan

Rotonde en fietstunnel bij railterminal Venlo

Geplaatst opwoensdag 16 maart 2016 - 16:41

Er komt een rotonde die railterminal Cabooter aan de Horsterweg in Venlo aansluit op de doorgaande Venrayseweg.

Onder de nieuwe rotonde komt een fietstunnel die de snelfietsroute Greenport Bikeway scheidt van auto’s en vrachtwagens.

Geld
Het project kan starten nu de provincie Limburg 700.000 euro beschikbaar stelt voor het project. De gemeente Venlo reserveerde eerder al hetzelfde bedrag. Venlo hoopt na de zomer met de gelijktijdige aanleg van rotonde en fietstunnel te starten.

Extra vrachtverkeer
De gemeente verwacht door de geplande uitbreiding van de railterminal en vlakbij gelegen overslaghaven extra vrachtverkeer in de omgeving van de Venrayseweg, Horsterweg en Parlevinkerweg. De nieuwe rotonde krijgt ook een aansluiting op die laatste weg zodat railterminal en haven met elkaar in verbinding komen te staan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Aardverschuiving flinke tegenvaller treinvervoerder Venlo
Rijk verdubbelt bijdrage aan railterminal Venlo
Overdekte railterminal bij Beatrixhaven in Maastricht
Cabooter naar spoor Kaldenkerken
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen