Overslaan en naar de inhoud gaan

Roto Smeets vraagt ook faillissement aan

Geplaatst opdinsdag 16 april 2019 - 23:07

Circle Media Group (CMG), het bedrijf achter drukkerij Roto Smeets, heeft faillissement aangevraagd voor zijn Nederlandse printactiviteiten.

De drukker, die onder meer de Libelle en de Donald Duck vervaardigt, had onlangs al uitstel van betaling gekregen.

Weert
De surseance was bedoeld om de mogelijkheden van een reorganisatie te onderzoeken, maar snel werd duidelijk dat dit niet meer haalbaar is, zegt CMG in een toelichting. Roto Smeets is onder meer actief in Deventer en Weert onder de naam Roto Smeets en is ook het bedrijf achter Senefelder Misset in Doetinchem.

Lees ook: Roto Smeets in financiële problemen

Mensen
Volgens CMG liggen uitdagende marktomstandigheden in de Europese grafische industrie ten grondslag aan de problemen. De marketingtak in Amstelveen valt buiten de faillissementsaanvraag. Ook voor activiteiten in België, Oostenrijk, Spanje en Hongarije verandert er niets. Bij Roto Smeets Group werken circa 800 mensen, waarvan zo'n 170 in Weert.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen