Overslaan en naar de inhoud gaan

'Roparun is een geweldig mooie loop'

Geplaatst opmaandag 21 mei 2018 - 21:33

"Moe maar voldaan, en ik zou het zo weer doen." Dat is zo'n beetje samengevat de reactie van Joop Essing uit Sittard na het lopen van de Roparun.

Met die run - zo'n 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam - wordt geld ingezameld voor de bestrijding van kanker.

Finish
In totaal renden zo'n 100 Limburgers mee. De groep van Essing bestond uit 25 renners, die werden begeleid door enkele verzorgers. De start was zaterdagochtend, de finish maandagavond.

Mooi
"Het is ontzettend mooi. Aan de ene kant is het geweldig mooi om zoiets te doen met een team van 25 man. Aan de andere kant wordt ook geld opgehaald voor de bestrijding van kanker," aldus Essing.

Zelf verloor hij zijn moeder aan kanker. En ook zijn vader worstelt met de ziekte. En zo hadden de meeste lopers wel persoonlijke redenen om mee te doen aan de Roparun.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen