Overslaan en naar de inhoud gaan

'Roparun is een geweldig mooie loop'

Geplaatst opmaandag 21 mei 2018 - 21:33

"Moe maar voldaan, en ik zou het zo weer doen." Dat is zo'n beetje samengevat de reactie van Joop Essing uit Sittard na het lopen van de Roparun.

Met die run - zo'n 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam - wordt geld ingezameld voor de bestrijding van kanker.

Finish
In totaal renden zo'n 100 Limburgers mee. De groep van Essing bestond uit 25 renners, die werden begeleid door enkele verzorgers. De start was zaterdagochtend, de finish maandagavond.

Mooi
"Het is ontzettend mooi. Aan de ene kant is het geweldig mooi om zoiets te doen met een team van 25 man. Aan de andere kant wordt ook geld opgehaald voor de bestrijding van kanker," aldus Essing.

Zelf verloor hij zijn moeder aan kanker. En ook zijn vader worstelt met de ziekte. En zo hadden de meeste lopers wel persoonlijke redenen om mee te doen aan de Roparun.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen