Overslaan en naar de inhoud gaan

Rooyse Wissel gaat tbs'ers op verlof strenger controleren

Geplaatst opwoensdag 29 september 2021 - 9:07

Tbs-instelling de Rooyse Wissel in Oostrum gaat tbs'ers die op verlof mogen, strenger controleren. Dat blijkt uit een interne aanbeveling, opgesteld nadat patiënt Che Y. (42) in juni drie minderjarige meisjes betastte in Venray tijdens zijn onbegeleid verlof.

Dat meldt De Limburger woensdag.

Polsband
De aanbeveling komt van een intern onderzoeksteam. De Rooyse Wissel gaat tbs'ers op verschillende manieren strenger controleren. Zo komt er een polsband waardoor de kliniek de actuele locatie van de patiënt kan zien. Ook is een app in de maak waarmee tbs'ers via hun telefoon gevolgd kunnen worden. Daarnaast worden deskundigen buiten het behandelteam betrokken bij lange tbs-trajecten. Dat zou nu nog te weinig gebeuren.

Venray
Che Y. randde op 19 juni drie meisjes aan in Venray van vijf, elf en dertien jaar oud. Hij was op deze dag op onbegeleid verlof. Y. werd al 13 jaar behandeld in de Rooyse Wissel nadat hij eerder ook meerdere minderjarige meisjes had betast.

Lees ook: Aanranding kinderen: 'Samenleving ongerust om veiligheid'

Maanden cel
Justitie eiste recentelijk een aantal maanden cel. Een psycholoog en sociotherapeut van De Rooyse Wissel waren aanwezig bij het proces van Che. "Het effect van de behandeling lijkt nihil", erkende de psycholoog. "Zijn behandelperspectief is vrij somber. Externe rapporteurs kijken nu of hij naar een andere kliniek wordt overgeplaatst of dat hij naar de longstay-afdeling gaat."

Lees ook: Tbs'er randde drie meisjes aan: maanden celstraf geëist

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen