Overslaan en naar de inhoud gaan

Roosters moeten geluidsoverlast A73 Blerick verminderen

Geplaatst opdonderdag 27 september 2018 - 11:04

Tegen de geluidsoverlast van de A73 in Blerick wordt een nieuw wapen in de strijd gegooid: een speciaal rooster.

De roosters worden als proef bovenop de geluidschermen geplaatst. Het is een metalen constructie met holtes daarin die het geluid recht omhoog moeten stuwen. Dat moet voorkomen dat het geluid verder de woonwijken in gaat. Dat laat de gemeente Venlo weten.

Gemeente Venlo

Lawaai
Het lawaai is de buurtbewoners al jaren een doorn in het oog. Daarom is er al stiller asfalt neergelegd en zijn er meer en hogere geluidschermen geplaatst. Die schermen verder verhogen kan niet meer omdat de constructie van de Zuiderbrug over de Maas dit niet aankan.

Proef
Begin dit jaar is er met de nieuwe constructie getest in een open veld op schermen van twee meter hoog. Dat leverde minder geluidsoverlast op. Nu wordt het systeem getest in de praktijk langs de A73 in Blerick. Over twee weken worden de eerste roosters geplaatst, uiteindelijk moet er in totaal zeventig meter komen.

De eerste resultaten worden begin volgend jaar verwacht. Rijkswaterstaat moet nog toestemming geven voor de proef.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen