Overslaan en naar de inhoud gaan

Roos (10) droomt van speeltuin op Floriadeterrein

Geplaatst opdinsdag 11 mei 2021 - 14:44

Iedere week gaat ze wel een of twee keer wandelen op het voormalige Floriadeterrein in Venlo. En iedere keer denkt de tienjarige Roos dan: waarom is hier geen speeltuin om te ravotten?

Die speeltoestellen stonden er overigens wel ooit. Een paar jaar geleden deed eigenaar van het terrein, Campus Vastgoed Greenport Venlo, de grote speeltoestellen cadeau aan de speeltuin Klein Zwitserland in Tegelen. Daar zouden de speeltoestellen veel intensiever gebruikt kunnen worden, zo was het idee. Bovendien wordt het terrein herontwikkeld als Brightlands Campus en pasten speeltoestellen niet meteen in die opzet. Het terrein is wel nog open om te wandelen of te fietsen.

Petitie
Roos vindt het juist jammer dat er steeds meer van de oude luister én van dingen die voor de Floriade gebouwd zijn verdwijnen. Daar komt nog bij dat er in de gemeente weinig openbare speelplekken zijn met voorzieningen voor oudere kinderen. Daarom besloot ze een petitie te starten die meteen goed werd opgepakt in Venlo en omgeving.

Veel ideeën
“Wij stonden er echt versteld van”, zegt moeder Marijke Geelen. “Roos heeft nogal veel ideeën.” Maar het idee voor de speeltuin bleek een schot in de roos. Toen binnen een week meer dan 1000 handtekeningen verzameld waren, nam wethouder Erwin Boom contact op. Hij liet weten gecharmeerd te zijn van het plan en wil kijken hoe de speeltuin daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.

Tekening van Roos
Roos maakte zelf een tekening met daarop haar idee over de nieuwe speeltoestellen. Met een architect wordt die tekening nu omgezet naar een concreet plan. “Dan moet er alleen nog een potje geld worden gevonden”, zegt Roos. "Maar omdat het Venlose gemeentebestuur nu enthousiast is, zal dat wel loslopen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen