Overslaan en naar de inhoud gaan

Roompot in handen van Amerikaanse investeerder

Geplaatst opdonderdag 18 juni 2020 - 13:20

De uitbater van vakantieparken Roompot komt in handen van de Amerikaanse investeerder KKR. Dat bedrijf koopt het van oorsprong Zeeuwse bedrijf van de Franse eigenaar PAI Partners. Welk bedrag daarmee is gemoeid, maakt de firma niet bekend.

Roompot beheert meerdere parken in Limburg, onder andere in Well, Weert en Walem.

Vakantieparken
Het bedrijf werd in 1965 opgericht in Zeeland. Het bedrijf bezit 33 vakantieparken in Nederland, Duitsland en België die direct worden uitgebaat. Daarnaast werkt Roompot samen met nog eens meer dan 100 andere vakantieparken waarvoor het onder andere de verhuur verzorgt. Naar eigen zeggen is het 2100 medewerkers tellende bedrijf de op één na grootste uitbater van vakantieparken in Europa.

13 miljoen overnachtingen
Onder de hoede van PAI wist Roompot de omzet en het bedrijfsresultaat met dubbelcijferige percentages op te voeren. Jaarlijks worden volgens Roompot zo'n 13 miljoen overnachtingen geboekt in vakantiehuisjes van het bedrijf, wat voor een omzet van bijna 400 miljoen euro zorgt.

De verkoop van Roompot hing al langer in de lucht. Afgelopen najaar meldde Het Financieele Dagblad dat het bedrijf voor 1 miljard euro in de etalage stond.

KKR roerde zich de afgelopen jaren al meer op de Nederlandse overnamemarkt. De investeringsmaatschappij kocht vorig jaar het softwarebedrijf Exact. In 2017 ging Unilever akkoord met de verkoop van zijn margarinetak aan KKR voor ruim 6,8 miljard euro.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen