Brand Deurnese Peel - 21 apr 2020

Wie rookt in Weerter natuur riskeert boete van dik 4000 euro

Wie betrapt wordt met een brandende sigaret of sigaar in een natuurgebied van de gemeente Weert, riskeert een boete van maximaal 4350 euro.

iStock-599144440
Meningen flink verdeeld over rookverbod rond ziekenhuizen

De meningen zijn sterk verdeeld over het belang van het rookverbod dat inmiddels geldt op het terrein rond de meeste Limburgse ziekenhuizen.

Video: sigaretje leidt tot knokpartij met honkbalknuppel

Er zijn videobeelden opgedoken van een vechtpartij bij een kroeg in Elsloo.

Artsen: 'Roken en ziekenhuizen gaan niet samen'

"Roken en ziekenhuizen gaan niet samen", stelt neuroloog Nathalia Bouwman van het Zuyderland ziekenhuis. Zuyderland is één van de ziekenhuizen die de sigaret van hun terrein willen verbannen.

Sigaret massaal in de ban bij Limburgse ziekenhuizen

Bijna alle ziekenhuizen in Limburg worden binnenkort volledig rookvrij of overwegen om het rookverbod uit te breiden.

Limburgse scholen ondertekenen contract voor rookverbod

Klassen van vmbo- en praktijkscholen in onder meer Limburg gaan een bijzondere uitdaging aan. Ze hebben met elkaar een contract ondertekend om een half jaar niet te roken.

Limburgse attractieparken kiezen niet voor rookverbod

Limburgse attractieparken zien niets in een rookverbod in hun park. Dat blijkt uit een rondvraag van L1.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten