Overslaan en naar de inhoud gaan

Rookoverlast nablussen Peelbrand: ramen en deuren dicht

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 6:43

Veiligheidsregio Limburg-Noord meldt vrijdagochtend rookoverlast in de omgeving waar de afgelopen dagen de grote Peelbrand heeft gewoed.

Met name inwoners van Meijel, Panningen Beringe, Grashoek en Sevenum krijgen het advies om ramen en deuren gesloten te houden als zij rookoverlast ervaren. Ook is het verstandig om ventilatiesystemen uit te schakelen.

Nablussen
"Er zijn geen gevaarlijke concentraties gemeten", laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten. De overlast wordt veroorzaakt door het nablussen van de brand in de Deurnese Peel. Bij deze natuurbrand die maandag uitbrak, de grootste ooit in Nederland, is ongeveer 800 hectare natuurgebied verwoest.

Lees ook: Video: Bekijk de gevolgen van de verwoestende Peelbrand

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen