Het nablussen van de smeulende Peelbrand bij Griendtsveen duurt al weken

Regen helpt maar niet voldoende om Peelbrand te doven

De regen die afgelopen dagen is gevallen, zorgt ervoor dat de smeulende brand in de Peel bij Griendtsveen afneemt. Ook is er minder rookoverlast. Maar het is onvoldoende om het vuur definitief te doven, laat de gemeente Deurne maandagavond weten.

Brand Deurnese Peel aan de rand van Griendtsveen 21-04-2020
Nog steeds rookoverlast door smeulend veen in Deurnese Peel

Omwonenden en automobilisten ervaren nog steeds rookoverlast na de grote natuurbrand die vijf weken geleden in de Deurnese Peel woedde.

Brand Deurnese Peel aan de rand van Griendtsveen 21-04-2020
Rookoverlast door nasmeulende Peelbrand houdt aan

In enkele dorpen in de omgeving van Griendtsveen is nog steeds sprake van rookoverlast. Volgens de veiligheidsregio heeft dat te maken met de noordenwind.

Brandende schuur niet gevaarlijk voor omgeving

De brandweer is donderdagochtend uitgerukt voor een brand in een schuur aan de Bronckweg in Maastricht.

Weertse oudjes in de rook door brandend snoeiafval

Brandend snoeiafval heeft in Weert maandagochtend voor de nodige rookoverlast gezorgd.

Rookoverlast door grotbrand kan nog weken duren

De stank- en rookoverlast door de grotbrand tussen Kanne en Maastricht kan volgens de brandweer nog een tot drie weken duren.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten