Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rooijakkers Europees kampioen strandrace, Teunissen tweede

Geplaatst opzondag 9 december 2018 - 16:34

Pauliena Rooijakkers is in Scheveningen opnieuw Europees kampioen strandrace geworden.

De meervoudig Nederlands strandrace-kampioene uit Venray had 21 seconden voorsprong op Riejanne Markus, die tweede werd.

Mannen
Bij de mannen ging de titel naar Lars Boom. De renner uit Vlijmen had op de streep 40 seconden voorsprong op Mike Teunissen, voormalig wereldkampioen veldrijden bij de beloften.

54 kilometer
Het startschot voor de wedstrijd over 54 kilometer werd gegeven op de boulevard van Scheveningen, waarna de racers over het strand richting Katwijk reden. Met een stevige klim verlieten de renners het strand, waarna de coureurs een aantal kilometers door de duinen moesten rijden en het keerpunt werd bereikt.

Geprolongeerd
De 25-jarige Rooijakkers, die voor Waowdeal Pro Cycling rijdt, bereikte na 1 uur, 58 minuten en 15 seconden de finish op de boulevard van Scheveningen en prolongeerde haar Europese titel. Rooijakkers legde het parcours af met een gemiddelde van 27,87 kilometer per uur, Boom reed gemiddeld 32,89 kilometer per uur.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen