Overslaan en naar de inhoud gaan

Roofvogel teistert wijk: Dode katten en aanval op honden

Geplaatst opdonderdag 5 januari 2017 - 20:55

Een roofvogel teistert de Maastrichtse wijk Wolder. Het dier zou al twee dode katten op zijn geweten hebben en ook zes hondjes hebben aangevallen.

Dat vertellen buurtbewoners.

Schrik
De aanval op de hondjes vond plaats in het buitengebied van Wolder. Dat zeggen Theo Fooij en Marjan Habets. Het Maastrichtse koppel wandelt daar graag met de honden, maar kreeg de schrik van hun leven toen ineens een roofvogel op hun chihuahua’s en jack russells neer dook.

Schreeuwen
Marjan heeft er zelfs slecht van geslapen, vertelt ze. "Dan zie ik weer die grote, oranje ogen van dat beest die me aanstaren. Ik heb hysterisch staan schreeuwen en dat heeft die oehoe uiteindelijk weggejaagd."

Dode katten
Het is niet het enige incident met het dier dat inmiddels als terror-oehoe te boek staat in de wijk. Buurtbewoner Ruben L. Oppenheimer zegt dat er al twee katten half opgevreten zijn gevonden in de velden van Wolder. Mogelijke slachtoffer van de oehoe. "Eentje heb ik zelf gezien, dat was geen fijn gezicht. Ik ben blij dat het niet mijn kat was", meent Oppenheimer.

Advies
Volgens Gejo Wassink van de Oehoewerkgroep Nederland gaat het waarschijnlijk om een tamme oehoe die het op de honden had voorzien."Wilde oehoes jagen eigenlijk alleen ’s nachts in de stad op ratten en verwilderde duiven." Wassink heeft een advies voor baasjes die hun honden uitlaten: "Houd ze kort aan de lijn en blijf goed opletten. Komt de uil aangevlogen, dan even je hoofd beschermen en wachten totdat die is overgevlogen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oehoe
Jonge oehoes op Sint-Pietersberg gewogen en geringd
Drie uilskuikens geboren op Sint-Pietersberg in Maastricht
667 Limburgse huisdieren raakten afgelopen jaar zoek
Max en Luna populairst voor hond en kat
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen