Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roofvogel teistert wijk: Dode katten en aanval op honden

Geplaatst opdonderdag 5 januari 2017 - 20:55

Een roofvogel teistert de Maastrichtse wijk Wolder. Het dier zou al twee dode katten op zijn geweten hebben en ook zes hondjes hebben aangevallen.

Dat vertellen buurtbewoners.

Schrik
De aanval op de hondjes vond plaats in het buitengebied van Wolder. Dat zeggen Theo Fooij en Marjan Habets. Het Maastrichtse koppel wandelt daar graag met de honden, maar kreeg de schrik van hun leven toen ineens een roofvogel op hun chihuahua’s en jack russells neer dook.

Schreeuwen
Marjan heeft er zelfs slecht van geslapen, vertelt ze. "Dan zie ik weer die grote, oranje ogen van dat beest die me aanstaren. Ik heb hysterisch staan schreeuwen en dat heeft die oehoe uiteindelijk weggejaagd."

Dode katten
Het is niet het enige incident met het dier dat inmiddels als terror-oehoe te boek staat in de wijk. Buurtbewoner Ruben L. Oppenheimer zegt dat er al twee katten half opgevreten zijn gevonden in de velden van Wolder. Mogelijke slachtoffer van de oehoe. "Eentje heb ik zelf gezien, dat was geen fijn gezicht. Ik ben blij dat het niet mijn kat was", meent Oppenheimer.

Advies
Volgens Gejo Wassink van de Oehoewerkgroep Nederland gaat het waarschijnlijk om een tamme oehoe die het op de honden had voorzien."Wilde oehoes jagen eigenlijk alleen ’s nachts in de stad op ratten en verwilderde duiven." Wassink heeft een advies voor baasjes die hun honden uitlaten: "Houd ze kort aan de lijn en blijf goed opletten. Komt de uil aangevlogen, dan even je hoofd beschermen en wachten totdat die is overgevlogen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oehoe
Jonge oehoes op Sint-Pietersberg gewogen en geringd
Drie uilskuikens geboren op Sint-Pietersberg in Maastricht
667 Limburgse huisdieren raakten afgelopen jaar zoek
Max en Luna populairst voor hond en kat
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen