Overslaan en naar de inhoud gaan

Roofvogel teistert wijk: Dode katten en aanval op honden

Geplaatst opdonderdag 5 januari 2017 - 20:55

Een roofvogel teistert de Maastrichtse wijk Wolder. Het dier zou al twee dode katten op zijn geweten hebben en ook zes hondjes hebben aangevallen.

Dat vertellen buurtbewoners.

Schrik
De aanval op de hondjes vond plaats in het buitengebied van Wolder. Dat zeggen Theo Fooij en Marjan Habets. Het Maastrichtse koppel wandelt daar graag met de honden, maar kreeg de schrik van hun leven toen ineens een roofvogel op hun chihuahua’s en jack russells neer dook.

Schreeuwen
Marjan heeft er zelfs slecht van geslapen, vertelt ze. "Dan zie ik weer die grote, oranje ogen van dat beest die me aanstaren. Ik heb hysterisch staan schreeuwen en dat heeft die oehoe uiteindelijk weggejaagd."

Dode katten
Het is niet het enige incident met het dier dat inmiddels als terror-oehoe te boek staat in de wijk. Buurtbewoner Ruben L. Oppenheimer zegt dat er al twee katten half opgevreten zijn gevonden in de velden van Wolder. Mogelijke slachtoffer van de oehoe. "Eentje heb ik zelf gezien, dat was geen fijn gezicht. Ik ben blij dat het niet mijn kat was", meent Oppenheimer.

Advies
Volgens Gejo Wassink van de Oehoewerkgroep Nederland gaat het waarschijnlijk om een tamme oehoe die het op de honden had voorzien."Wilde oehoes jagen eigenlijk alleen ’s nachts in de stad op ratten en verwilderde duiven." Wassink heeft een advies voor baasjes die hun honden uitlaten: "Houd ze kort aan de lijn en blijf goed opletten. Komt de uil aangevlogen, dan even je hoofd beschermen en wachten totdat die is overgevlogen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oehoe
Jonge oehoes op Sint-Pietersberg gewogen en geringd
Drie uilskuikens geboren op Sint-Pietersberg in Maastricht
667 Limburgse huisdieren raakten afgelopen jaar zoek
Max en Luna populairst voor hond en kat
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen