Overslaan en naar de inhoud gaan

Rooftocht door Nederland van aso-asielzoekers Weert

Geplaatst opzaterdag 4 mei 2019 - 19:19

Twee door het land rondreizende aso-asielzoekers uit het azc in Weert zitten in de cel nadat ze zijn aangehouden voor winkeldiefstal in Tilburg.

Volgens de politie hebben de mannen van 24 en 26 jaar zich schuldig gemaakt aan een reeks diefstallen en andere misdrijven in heel Nederland.

Veilig Algerije
Het duo komt uit Algerije, en woont op dit moment in het opvangcentrum in Weert. In dat azc was al eerder sprake van vluchtelingen uit veilige landen, die zich vanuit het opvangcentrum bezig houden met criminaliteit en overlast. Burgemeester Jos Heijmans van Weert luidde daarover eerder al de noodklok.

Lees ook: Weert wil hulp Rijk bij aanpak aso-asielzoekers

Arrestatie
De twee Algerijnen werden vrijdag in Tilburg door cameratoezicht betrapt bij een kledingzaak. Op de beelden was te zien dat ze na hun bezoek aan de winkel een tas in een papiercontainer dumpten. Na aanhouding bleek het om een geprepareerde tas te gaan met daarin voor meer dan 120 euro aan gestolen kleren. Ook hadden ze gestolen elektrische tandenborstels en wat klein gereedschap bij zich.

Waslijst
Op het politiebureau bleken de twee allebei al een flinke waslijst aan eerdere misdaden op hun naam te hebben staan. De jongste verdachte was ook al betrapt in Venray, Amsterdam en Ter Apel. De man van 26 was al aangehouden voor winkeldiefstal in Sneek en een drugszaak in Utrecht.

Mobiel banditisme
Vanwege deze uitgebreide kerfstok worden de twee nu vervolgd via het protocol mobiel banditisme. Met die term bedoelt de politie internationaal opererende bendes die door heel Nederland verschillende misdaden plegen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto en win prijzen. Deadline: 5 mei.

Deel dit bericht via
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen