Overslaan en naar de inhoud gaan

Rooftocht door Nederland van aso-asielzoekers Weert

Geplaatst opzaterdag 4 mei 2019 - 19:19

Twee door het land rondreizende aso-asielzoekers uit het azc in Weert zitten in de cel nadat ze zijn aangehouden voor winkeldiefstal in Tilburg.

Volgens de politie hebben de mannen van 24 en 26 jaar zich schuldig gemaakt aan een reeks diefstallen en andere misdrijven in heel Nederland.

Veilig Algerije
Het duo komt uit Algerije, en woont op dit moment in het opvangcentrum in Weert. In dat azc was al eerder sprake van vluchtelingen uit veilige landen, die zich vanuit het opvangcentrum bezig houden met criminaliteit en overlast. Burgemeester Jos Heijmans van Weert luidde daarover eerder al de noodklok.

Lees ook: Weert wil hulp Rijk bij aanpak aso-asielzoekers

Arrestatie
De twee Algerijnen werden vrijdag in Tilburg door cameratoezicht betrapt bij een kledingzaak. Op de beelden was te zien dat ze na hun bezoek aan de winkel een tas in een papiercontainer dumpten. Na aanhouding bleek het om een geprepareerde tas te gaan met daarin voor meer dan 120 euro aan gestolen kleren. Ook hadden ze gestolen elektrische tandenborstels en wat klein gereedschap bij zich.

Waslijst
Op het politiebureau bleken de twee allebei al een flinke waslijst aan eerdere misdaden op hun naam te hebben staan. De jongste verdachte was ook al betrapt in Venray, Amsterdam en Ter Apel. De man van 26 was al aangehouden voor winkeldiefstal in Sneek en een drugszaak in Utrecht.

Mobiel banditisme
Vanwege deze uitgebreide kerfstok worden de twee nu vervolgd via het protocol mobiel banditisme. Met die term bedoelt de politie internationaal opererende bendes die door heel Nederland verschillende misdaden plegen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto en win prijzen. Deadline: 5 mei.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen