Overslaan en naar de inhoud gaan

Roodharigendag ook voor geverfde Miss Boerin uit Berkelaar

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 17:02

Ook al zijn haar rode krullen eigenlijk bruin, voor Miss Boerin 2018 Julia Kurvers uit Berkelaar is het op 23 augustus óók Internationale Roodharigendag.

Een dag die in het teken staat van de bijzondere haarkleur. Wereldwijd heeft namelijk minder dan één procent van de mensen rossige of koperkleurige lokken.

Gekleurd
Veel roodharigen vinden het daarom belangrijk om er aandacht aan te besteden. 'Naturel-ginger' of niet. Miss Boerin Julia Kurvers staat bekend om haar grote bos rode krullen. "Al ben ik eigenlijk bruin. Ik kleur het sinds een aantal jaar rood, omdat ik dat mooier en bijzonderder vind."

Trots
Ondanks dat haar rode haren niet helemaal natuurlijk zijn, voelt ze zich erg verbonden met alle roodharigen. "Zo'n dag is belangrijk. Want het aantal roodharigen neemt af." En bovendien heeft de dag voor haar ook een belangrijke maatschappelijke functie. "Je ziet dat kindjes met rood haar nog altijd gepest worden. Dan denk ik: waarom komt dat nog voor anno 2019? Ze zijn prachtig en iedereen hoort er gewoon bij. Rood haar is iets om trots op te zijn."

Genieten
Internationale Roodharigendag is volgens haar dan ook "...een dag om te vieren en een dag om van te genieten. En niet alleen voor de roodharigen zelf. Maar voor iedereen." In Tilburg vieren ze de roodharigendag extra groot. Daar zijn het hele weekend de RedHead days. Met ruim 40.000 bezoekers uit meer dan 80 landen is dat het grootste internationale festival voor roodharigen en fans.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen