Overslaan en naar de inhoud gaan

Roodharigendag ook voor geverfde Miss Boerin uit Berkelaar

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 17:02

Ook al zijn haar rode krullen eigenlijk bruin, voor Miss Boerin 2018 Julia Kurvers uit Berkelaar is het op 23 augustus óók Internationale Roodharigendag.

Een dag die in het teken staat van de bijzondere haarkleur. Wereldwijd heeft namelijk minder dan één procent van de mensen rossige of koperkleurige lokken.

Gekleurd
Veel roodharigen vinden het daarom belangrijk om er aandacht aan te besteden. 'Naturel-ginger' of niet. Miss Boerin Julia Kurvers staat bekend om haar grote bos rode krullen. "Al ben ik eigenlijk bruin. Ik kleur het sinds een aantal jaar rood, omdat ik dat mooier en bijzonderder vind."

Trots
Ondanks dat haar rode haren niet helemaal natuurlijk zijn, voelt ze zich erg verbonden met alle roodharigen. "Zo'n dag is belangrijk. Want het aantal roodharigen neemt af." En bovendien heeft de dag voor haar ook een belangrijke maatschappelijke functie. "Je ziet dat kindjes met rood haar nog altijd gepest worden. Dan denk ik: waarom komt dat nog voor anno 2019? Ze zijn prachtig en iedereen hoort er gewoon bij. Rood haar is iets om trots op te zijn."

Genieten
Internationale Roodharigendag is volgens haar dan ook "...een dag om te vieren en een dag om van te genieten. En niet alleen voor de roodharigen zelf. Maar voor iedereen." In Tilburg vieren ze de roodharigendag extra groot. Daar zijn het hele weekend de RedHead days. Met ruim 40.000 bezoekers uit meer dan 80 landen is dat het grootste internationale festival voor roodharigen en fans.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen