Overslaan en naar de inhoud gaan

Roodharigendag ook voor geverfde Miss Boerin uit Berkelaar

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 17:02

Ook al zijn haar rode krullen eigenlijk bruin, voor Miss Boerin 2018 Julia Kurvers uit Berkelaar is het op 23 augustus óók Internationale Roodharigendag.

Een dag die in het teken staat van de bijzondere haarkleur. Wereldwijd heeft namelijk minder dan één procent van de mensen rossige of koperkleurige lokken.

Gekleurd
Veel roodharigen vinden het daarom belangrijk om er aandacht aan te besteden. 'Naturel-ginger' of niet. Miss Boerin Julia Kurvers staat bekend om haar grote bos rode krullen. "Al ben ik eigenlijk bruin. Ik kleur het sinds een aantal jaar rood, omdat ik dat mooier en bijzonderder vind."

Trots
Ondanks dat haar rode haren niet helemaal natuurlijk zijn, voelt ze zich erg verbonden met alle roodharigen. "Zo'n dag is belangrijk. Want het aantal roodharigen neemt af." En bovendien heeft de dag voor haar ook een belangrijke maatschappelijke functie. "Je ziet dat kindjes met rood haar nog altijd gepest worden. Dan denk ik: waarom komt dat nog voor anno 2019? Ze zijn prachtig en iedereen hoort er gewoon bij. Rood haar is iets om trots op te zijn."

Genieten
Internationale Roodharigendag is volgens haar dan ook "...een dag om te vieren en een dag om van te genieten. En niet alleen voor de roodharigen zelf. Maar voor iedereen." In Tilburg vieren ze de roodharigendag extra groot. Daar zijn het hele weekend de RedHead days. Met ruim 40.000 bezoekers uit meer dan 80 landen is dat het grootste internationale festival voor roodharigen en fans.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen