Overslaan en naar de inhoud gaan

Roodharigendag ook voor geverfde Miss Boerin uit Berkelaar

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 17:02

Ook al zijn haar rode krullen eigenlijk bruin, voor Miss Boerin 2018 Julia Kurvers uit Berkelaar is het op 23 augustus óók Internationale Roodharigendag.

Een dag die in het teken staat van de bijzondere haarkleur. Wereldwijd heeft namelijk minder dan één procent van de mensen rossige of koperkleurige lokken.

Gekleurd
Veel roodharigen vinden het daarom belangrijk om er aandacht aan te besteden. 'Naturel-ginger' of niet. Miss Boerin Julia Kurvers staat bekend om haar grote bos rode krullen. "Al ben ik eigenlijk bruin. Ik kleur het sinds een aantal jaar rood, omdat ik dat mooier en bijzonderder vind."

Trots
Ondanks dat haar rode haren niet helemaal natuurlijk zijn, voelt ze zich erg verbonden met alle roodharigen. "Zo'n dag is belangrijk. Want het aantal roodharigen neemt af." En bovendien heeft de dag voor haar ook een belangrijke maatschappelijke functie. "Je ziet dat kindjes met rood haar nog altijd gepest worden. Dan denk ik: waarom komt dat nog voor anno 2019? Ze zijn prachtig en iedereen hoort er gewoon bij. Rood haar is iets om trots op te zijn."

Genieten
Internationale Roodharigendag is volgens haar dan ook "...een dag om te vieren en een dag om van te genieten. En niet alleen voor de roodharigen zelf. Maar voor iedereen." In Tilburg vieren ze de roodharigendag extra groot. Daar zijn het hele weekend de RedHead days. Met ruim 40.000 bezoekers uit meer dan 80 landen is dat het grootste internationale festival voor roodharigen en fans.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen