Overslaan en naar de inhoud gaan

Rood Martina geseponeerd, opmerkelijke schorsing Schroijen

Geplaatst opmaandag 7 oktober 2019 - 17:05

MVV-coach Fuat Usta kan aankomende vrijdag in het thuisduel tegen SC Cambuur verdediger Shermaine Martina 'gewoon' opstellen.

De Curaçaos international kreeg vorige week tegen Helmond Sport een rode kaart, maar die kaart is nu geseponeerd, zo bevestigt de KNVB.

Niet overtuigend bewezen
Volgens de aanklager betaald voetbal is de overtreding van de verdediger 'niet wettig en overtuigend bewezen'. Martina kreeg de rode prent na amper 23 minuten voetbal in de Helmondse Braak, omdat hij tegenstander Sander Vereijken op onreglementaire wijze naar het kunstgras zou hebben gewerkt. MVV, dat op dat moment nog op een 0-1 voorsprong stond, ging vervolgens met 3-1 de boot in.

Lees ook: Vroege rode kaart komt MVV duur te staan in Helmond

Voorlaatste wedstrijd vorig seizoen
De Sterrendragers zullen het vrijdag wel zonder Joeri Schroijen moeten stellen. Reden daarvoor is dat hij vijf gele kaarten op zijn conto heeft staan: vier in de eerste negen wedstrijden van dit seizoen, en één in de voorlaatste wedstrijd van het vorige seizoen. In de reglementen van de KNVB is opgenomen dat gele kaarten die in de laatste of voorlaatste wedstrijd van een seizoen worden geïncasseerd, worden overgeheveld naar het daaropvolgende seizoen.

Opponent
De Maastrichtenaren bivakkeren vooralsnog op de negentiende en voorlaatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De opponent komende vrijdag, SC Cambuur, doet het een stuk beter: de Friezen staan tweede, één punt achter koploper NAC Breda.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen