Overslaan en naar de inhoud gaan

Rood Martina geseponeerd, opmerkelijke schorsing Schroijen

Geplaatst opmaandag 7 oktober 2019 - 17:05

MVV-coach Fuat Usta kan aankomende vrijdag in het thuisduel tegen SC Cambuur verdediger Shermaine Martina 'gewoon' opstellen.

De Curaçaos international kreeg vorige week tegen Helmond Sport een rode kaart, maar die kaart is nu geseponeerd, zo bevestigt de KNVB.

Niet overtuigend bewezen
Volgens de aanklager betaald voetbal is de overtreding van de verdediger 'niet wettig en overtuigend bewezen'. Martina kreeg de rode prent na amper 23 minuten voetbal in de Helmondse Braak, omdat hij tegenstander Sander Vereijken op onreglementaire wijze naar het kunstgras zou hebben gewerkt. MVV, dat op dat moment nog op een 0-1 voorsprong stond, ging vervolgens met 3-1 de boot in.

Lees ook: Vroege rode kaart komt MVV duur te staan in Helmond

Voorlaatste wedstrijd vorig seizoen
De Sterrendragers zullen het vrijdag wel zonder Joeri Schroijen moeten stellen. Reden daarvoor is dat hij vijf gele kaarten op zijn conto heeft staan: vier in de eerste negen wedstrijden van dit seizoen, en één in de voorlaatste wedstrijd van het vorige seizoen. In de reglementen van de KNVB is opgenomen dat gele kaarten die in de laatste of voorlaatste wedstrijd van een seizoen worden geïncasseerd, worden overgeheveld naar het daaropvolgende seizoen.

Opponent
De Maastrichtenaren bivakkeren vooralsnog op de negentiende en voorlaatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De opponent komende vrijdag, SC Cambuur, doet het een stuk beter: de Friezen staan tweede, één punt achter koploper NAC Breda.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen