Overslaan en naar de inhoud gaan

Rood Martina geseponeerd, opmerkelijke schorsing Schroijen

Geplaatst opmaandag 7 oktober 2019 - 17:05

MVV-coach Fuat Usta kan aankomende vrijdag in het thuisduel tegen SC Cambuur verdediger Shermaine Martina 'gewoon' opstellen.

De Curaçaos international kreeg vorige week tegen Helmond Sport een rode kaart, maar die kaart is nu geseponeerd, zo bevestigt de KNVB.

Niet overtuigend bewezen
Volgens de aanklager betaald voetbal is de overtreding van de verdediger 'niet wettig en overtuigend bewezen'. Martina kreeg de rode prent na amper 23 minuten voetbal in de Helmondse Braak, omdat hij tegenstander Sander Vereijken op onreglementaire wijze naar het kunstgras zou hebben gewerkt. MVV, dat op dat moment nog op een 0-1 voorsprong stond, ging vervolgens met 3-1 de boot in.

Lees ook: Vroege rode kaart komt MVV duur te staan in Helmond

Voorlaatste wedstrijd vorig seizoen
De Sterrendragers zullen het vrijdag wel zonder Joeri Schroijen moeten stellen. Reden daarvoor is dat hij vijf gele kaarten op zijn conto heeft staan: vier in de eerste negen wedstrijden van dit seizoen, en één in de voorlaatste wedstrijd van het vorige seizoen. In de reglementen van de KNVB is opgenomen dat gele kaarten die in de laatste of voorlaatste wedstrijd van een seizoen worden geïncasseerd, worden overgeheveld naar het daaropvolgende seizoen.

Opponent
De Maastrichtenaren bivakkeren vooralsnog op de negentiende en voorlaatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De opponent komende vrijdag, SC Cambuur, doet het een stuk beter: de Friezen staan tweede, één punt achter koploper NAC Breda.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen