Overslaan en naar de inhoud gaan

Rondje op Maastrichts terras blijft relatief goedkoop

Geplaatst opwoensdag 24 juli 2019 - 6:40

Een rondje met twee pils, twee koffie, twee fris en twee rosé op een terras in Maastricht kost dit jaar met 22,68 euro precies 3 procent meer dan vorig jaar.

Daarmee staat de provinciehoofdstad op de zestiende plaats in het jaarlijkse Terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen uit Leiden.

Onderzoek
In totaal onderzocht het bureau 21 steden in Nederland. In Limburg werden voor de steekproef alleen in Maastricht neergestreken op het terras. De provinciehoofdstad ligt qua prijs op hetzelfde niveau van plaatsen als Apeldoorn, Dordrecht en Nijmegen. De duurste terrasstad van Nederland is dit jaar opnieuw Amsterdam, waar je iets meer dan 27 euro neertelt voor het dienblad met drankjes. Zwolle is het goedkoopst, met net geen 22 euro.

Lees ook: Terrasbezoek Maastricht iets duurder maar onder gemiddelde

De prijzen liggen dit jaar gemiddeld 3,1 procent hoger dan in 2018. Dat is de hoogste prijsstijging in jaren, die volgens de onderzoekers wordt verklaard door de btw-stijging van 6 naar 9 procent.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen