Overslaan en naar de inhoud gaan

Ronde van Wolder stopt na conflict met wijnboer

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 7:44

De wielerwedstrijd Ronde van Wolder in Maastricht houdt op te bestaan. Reden is een conflict tussen het rondebestuur en wijnboer Mathieu Hulst van de Apostelhoeve.

Hulst gaf geen toestemming voor een studentenwedstrijd en de toerversie van de Ronde van Wolder op zaterdagavond. Beide wedstrijden komen langs de Apostelhoeve, die daardoor enkele uren onbereikbaar zou zijn.

Gerechtelijke stappen
Hulst dreigde met gerechtelijke stappen als dat zou gebeuren. Dat staat in een persverklaring van het bestuur van de Ronde van Wolder. Julka Hulst van de Apostelhoeve wenst niet te reageren vanwege een overleg over de situatie met de gemeente vandaag. Volgens Sanne Voorzee van de Ronde van Wolder, is dat te laat. "Dit had voor afgelopen vrijdag geregeld moeten zijn vanwege het aanvragen van vergunningen."

Niet uit de impasse
Volgens de verklaring van het bestuur, dat eerder vanwege kosten al een streep zette door de officiële KNWU-wedstrijd, lukte het niet uit de impasse te geraken. Op handreikingen, zoals financiële compensatie en een verkeersplan om gasten van de Apostelhoeve een doortocht te geven, werd volgens het rondebestuur niet gereageerd.

'Leuk feestje'
Volgens Voorzee werd een gerechtelijke procedure met vertrouwen tegemoet gezien. "Maar als vrijwilligers hebben we daar gewoon geen zin in. Daarbij is het niet makkelijk om in afwachting van een procedure sponsors te binden. Wij willen alleen een leuk feestje organiseren."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ronde van Wolder keert niet meer terug
Limburgse wijnboer stevent af op recordjaar
Apostelhoeve Maastricht Cuvée XII Wijngids (15 okt 2019)
Maastrichtse wijn als enige van Nederland in Wijngids
Video: Wijnoogst later begonnen door flinke regenval
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen