Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ronde van Wolder stopt na conflict met wijnboer

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 7:44

De wielerwedstrijd Ronde van Wolder in Maastricht houdt op te bestaan. Reden is een conflict tussen het rondebestuur en wijnboer Mathieu Hulst van de Apostelhoeve.

Hulst gaf geen toestemming voor een studentenwedstrijd en de toerversie van de Ronde van Wolder op zaterdagavond. Beide wedstrijden komen langs de Apostelhoeve, die daardoor enkele uren onbereikbaar zou zijn.

Gerechtelijke stappen
Hulst dreigde met gerechtelijke stappen als dat zou gebeuren. Dat staat in een persverklaring van het bestuur van de Ronde van Wolder. Julka Hulst van de Apostelhoeve wenst niet te reageren vanwege een overleg over de situatie met de gemeente vandaag. Volgens Sanne Voorzee van de Ronde van Wolder, is dat te laat. "Dit had voor afgelopen vrijdag geregeld moeten zijn vanwege het aanvragen van vergunningen."

Niet uit de impasse
Volgens de verklaring van het bestuur, dat eerder vanwege kosten al een streep zette door de officiële KNWU-wedstrijd, lukte het niet uit de impasse te geraken. Op handreikingen, zoals financiële compensatie en een verkeersplan om gasten van de Apostelhoeve een doortocht te geven, werd volgens het rondebestuur niet gereageerd.

'Leuk feestje'
Volgens Voorzee werd een gerechtelijke procedure met vertrouwen tegemoet gezien. "Maar als vrijwilligers hebben we daar gewoon geen zin in. Daarbij is het niet makkelijk om in afwachting van een procedure sponsors te binden. Wij willen alleen een leuk feestje organiseren."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ronde van Wolder keert niet meer terug
Limburgse wijnboer stevent af op recordjaar
Douwe Bob geniet met volle teugen van Limburgse lekkernij
Video: Wijnoogst later begonnen door flinke regenval
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen