Overslaan en naar de inhoud gaan

Ronde van Wolder stopt na conflict met wijnboer

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 7:44

De wielerwedstrijd Ronde van Wolder in Maastricht houdt op te bestaan. Reden is een conflict tussen het rondebestuur en wijnboer Mathieu Hulst van de Apostelhoeve.

Hulst gaf geen toestemming voor een studentenwedstrijd en de toerversie van de Ronde van Wolder op zaterdagavond. Beide wedstrijden komen langs de Apostelhoeve, die daardoor enkele uren onbereikbaar zou zijn.

Gerechtelijke stappen
Hulst dreigde met gerechtelijke stappen als dat zou gebeuren. Dat staat in een persverklaring van het bestuur van de Ronde van Wolder. Julka Hulst van de Apostelhoeve wenst niet te reageren vanwege een overleg over de situatie met de gemeente vandaag. Volgens Sanne Voorzee van de Ronde van Wolder, is dat te laat. "Dit had voor afgelopen vrijdag geregeld moeten zijn vanwege het aanvragen van vergunningen."

Niet uit de impasse
Volgens de verklaring van het bestuur, dat eerder vanwege kosten al een streep zette door de officiële KNWU-wedstrijd, lukte het niet uit de impasse te geraken. Op handreikingen, zoals financiële compensatie en een verkeersplan om gasten van de Apostelhoeve een doortocht te geven, werd volgens het rondebestuur niet gereageerd.

'Leuk feestje'
Volgens Voorzee werd een gerechtelijke procedure met vertrouwen tegemoet gezien. "Maar als vrijwilligers hebben we daar gewoon geen zin in. Daarbij is het niet makkelijk om in afwachting van een procedure sponsors te binden. Wij willen alleen een leuk feestje organiseren."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ronde van Wolder keert niet meer terug
Limburgse wijnboer stevent af op recordjaar
Video: Wijnoogst later begonnen door flinke regenval
Douwe Bob geniet met volle teugen van Limburgse lekkernij
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen