Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ronde van Wolder stopt na conflict met wijnboer

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 7:44

De wielerwedstrijd Ronde van Wolder in Maastricht houdt op te bestaan. Reden is een conflict tussen het rondebestuur en wijnboer Mathieu Hulst van de Apostelhoeve.

Hulst gaf geen toestemming voor een studentenwedstrijd en de toerversie van de Ronde van Wolder op zaterdagavond. Beide wedstrijden komen langs de Apostelhoeve, die daardoor enkele uren onbereikbaar zou zijn.

Gerechtelijke stappen
Hulst dreigde met gerechtelijke stappen als dat zou gebeuren. Dat staat in een persverklaring van het bestuur van de Ronde van Wolder. Julka Hulst van de Apostelhoeve wenst niet te reageren vanwege een overleg over de situatie met de gemeente vandaag. Volgens Sanne Voorzee van de Ronde van Wolder, is dat te laat. "Dit had voor afgelopen vrijdag geregeld moeten zijn vanwege het aanvragen van vergunningen."

Niet uit de impasse
Volgens de verklaring van het bestuur, dat eerder vanwege kosten al een streep zette door de officiële KNWU-wedstrijd, lukte het niet uit de impasse te geraken. Op handreikingen, zoals financiële compensatie en een verkeersplan om gasten van de Apostelhoeve een doortocht te geven, werd volgens het rondebestuur niet gereageerd.

'Leuk feestje'
Volgens Voorzee werd een gerechtelijke procedure met vertrouwen tegemoet gezien. "Maar als vrijwilligers hebben we daar gewoon geen zin in. Daarbij is het niet makkelijk om in afwachting van een procedure sponsors te binden. Wij willen alleen een leuk feestje organiseren."

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ronde van Wolder keert niet meer terug
Limburgse wijnboer stevent af op recordjaar
Douwe Bob geniet met volle teugen van Limburgse lekkernij
Video: Wijnoogst later begonnen door flinke regenval
Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen