Overslaan en naar de inhoud gaan

Ronde van Wolder stopt na conflict met wijnboer

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 7:44

De wielerwedstrijd Ronde van Wolder in Maastricht houdt op te bestaan. Reden is een conflict tussen het rondebestuur en wijnboer Mathieu Hulst van de Apostelhoeve.

Hulst gaf geen toestemming voor een studentenwedstrijd en de toerversie van de Ronde van Wolder op zaterdagavond. Beide wedstrijden komen langs de Apostelhoeve, die daardoor enkele uren onbereikbaar zou zijn.

Gerechtelijke stappen
Hulst dreigde met gerechtelijke stappen als dat zou gebeuren. Dat staat in een persverklaring van het bestuur van de Ronde van Wolder. Julka Hulst van de Apostelhoeve wenst niet te reageren vanwege een overleg over de situatie met de gemeente vandaag. Volgens Sanne Voorzee van de Ronde van Wolder, is dat te laat. "Dit had voor afgelopen vrijdag geregeld moeten zijn vanwege het aanvragen van vergunningen."

Niet uit de impasse
Volgens de verklaring van het bestuur, dat eerder vanwege kosten al een streep zette door de officiële KNWU-wedstrijd, lukte het niet uit de impasse te geraken. Op handreikingen, zoals financiële compensatie en een verkeersplan om gasten van de Apostelhoeve een doortocht te geven, werd volgens het rondebestuur niet gereageerd.

'Leuk feestje'
Volgens Voorzee werd een gerechtelijke procedure met vertrouwen tegemoet gezien. "Maar als vrijwilligers hebben we daar gewoon geen zin in. Daarbij is het niet makkelijk om in afwachting van een procedure sponsors te binden. Wij willen alleen een leuk feestje organiseren."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ronde van Wolder keert niet meer terug
Limburgse wijnboer stevent af op recordjaar
Douwe Bob geniet met volle teugen van Limburgse lekkernij
Video: Wijnoogst later begonnen door flinke regenval
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen