Overslaan en naar de inhoud gaan

Rond middernacht uitsluitsel veiligheid dijk Voulwames

Geplaatst opvrijdag 16 juli 2021 - 20:28

Evacués uit Bunde, Brommelen, Beneden-Geulle en Voulwames mogen vrijdagavond nog niet terug naar huis.

Rijkswaterstaat verwacht pas rond middernacht duidelijkheid te kunnen geven over de veiligheid van het gebied in de gemeente Meerssen. De veiligheidsregio Zuid-Limburg zegt dat de geëvacueerden zich moeten voorbereiden om de nacht elders door te brengen.

Maaswater
Het water dat onder de dijk van het Julianakanaal doorsijpelt is water uit de Maas, zo blijkt uit onderzoek. Dat water is dus onder het kanaal doorgekropen, om aan de andere kant weer naar boven te komen.

Helikopter
Met bigbags en zandzakken is het lek in ieder geval provisorisch gedicht. De dijk wordt vanavond met een infraroodcamera's vanuit een Kustwachthelikopter onderzocht, om te bepalen hoe stabiel de dijk nog is. Rijkswaterstaat bepaalt aan de hand daarvan hoe stevig de dijk nog is.

Lees ook: Lek gedicht maar gevaar dijk Voulwames nog niet geweken

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen